Hoppa till huvudinnehåll

Hyresgäster i Frölunda planerar protest mot utförsäljning

– Vi vill skicka ett meddelande till AB Framtiden och alla politiker: att sälja ut är häleri, allmännyttan äger vi! säger Mahasti Hashemieh, bostadsaktivist och ordförande i den lokala hyresgästföreningen Frölunda Torg. På onsdag den 13 juni går hyresgästerna på Marconigatan i Frölunda ut i protest mot utförsäljningen av deras lägenheter.

Bostads AB Poseidon och moderbolaget AB Framtiden vill sälja lägenheterna på Marconigatan till Skanska.
Artur Szandrowski

Hyresgästerna på Marconigatan i Frölunda, Göteborg kommer att anordna en protest mot den planerade utförsäljningen av deras lägenheter. Detta bestämdes av dryga 90 deltagare på ett stormöte förra veckan.

– Alla är välkomna till protesten, säger Mahasti Hashemieh, bostadsaktivist och ordförande i den lokala hyresgästföreningen Frölunda Torg, till Proletären.

Artur Szandrowski / Mahasti Hashemieh

– Med tanke på att kommunpolitikerna beslutat sig för att sälja ut 3.000 lägenheter ur allmännyttan i Göteborg så är det här inte ett problem som bara angår hyresgästerna på Marconigatan, utan alla hyresrättsinnehavare i staden. Vi vill skicka ett meddelande till AB Framtiden och alla politiker: att sälja ut är häleri, allmännyttan äger vi! De kan inte bestämma sådant här över huvudet på de boende!

Hyresgästerna på Marconigatan har börjat hänga upp lakan med texten ”sälj inte våra hem!” utanför sina fönster.

Manifestationen hålls på Frölunda Torg utanför Bostads AB Poseidons kontor onsdagen den 13 juni kl 17.30.