Hoppa till huvudinnehåll
Av

”De rikas girighet skapar otrygghet”

Media Markts upprörande uppsägning av heltider för att lösa sin bemanning på bekostnad av de anställdas trygghet uppmärksammades när Kommunisterna i lördags demonstrerade i Kristianstad.


– Media Markt är bara ett av många exempel på företagens utpressning mot sina anställda. Givetvis tog vi tillfället att demonstrera när Kommunisterna i Skåne samlades till distriktskonferens i Kristianstad, berättar livsmedelsarbetare Ulf Johansson som talade vid demonstrationen på torget.

Kommunisterna vill visa att motstånd är vägen för Sveriges arbetare när heltider sägs upp för att bli deltider. När kommunens städerskor sägs upp som i Kristianstad och ersätts av bemanningsanställda, liksom på Posten i staden.

– Det är de rikas girighet som skapar otrygghet för vanligt folk. Än blåser det inga sydliga vindar här, som i Grekland och Spanien där folket ifrågasätter den EU-styrda politiken, säger Ulf Johansson.

– Här finns förebilder att ta efter, eller varför inte se på våra grannar i Norge där facken gick ut i generalstrejk förra onsdagen mot högerregeringens försämringar.