Hoppa till huvudinnehåll

Val 2018: ”Vårt enda löfte är att alltid försvara arbetarklassen”

Lars Jeppsson är pensionerad stenarbetare och Kommunisternas förstanamn i Karlshamn.

Lars Jeppsson, Kommunisternas toppkandidat i Karlshamn.
Proletären

Varför behövs Kommunisterna i Karlshamns kommunfullmäktige?

– Vi behövs för att det idag inte finns någon talesperson för vanligt folk i Karlshamn. Någon måste lyfta klassfrågorna. Det är ett budgetslaveri idag där är alla partier i fullmäktige är överens.

Vilka är de viktigaste frågorna för arbetare och vanligt folk i Karlshamn?

– Den största frågan är egentligen en landstingsfråga, men vi driver den i kommunen ändå. Det är mot stängningen av akuten i Karlshamn. Det har varit alldeles för tyst om den frågan och vi menar att vi kan agera i den frågan även i kommunen!

K satt i Karlshamns fullmäktige fram till förra valet. Vad har det betytt för Karlshamn att ni saknats i fullmäktige?

– Det jag tror folk har saknat under de senaste fyra åren är vår granskning av makthavarna. Vi avslöjade flera skandaler där politiker och tjänstemän gödde sig själva på skattebetalarnas bekostnad.

– När vi satt i omsorgsnämnden vågade Socialdemokraterna inte ta ordet privatiseringar i sin mun och kallade det istället för kooperativ. Men på några år har det nu hänt mycket. Vi kommer att strida mot allt vad privatiseringar heter.

Vad kan ni ge för löften till Karlshamns väljare?

– Vi kan egentligen bara ge ett enda löfte: Att vi alltid kommer att försvara arbetarklassen och den lilla människan. Det är det enda vi kan lova. Annars tycker jag det är ganska vämjeligt med den marknad med vallöften det blivit, där partierna lovar allt möjligt hit och dit.

Fakta

Kommunistiska Partiet i valet 2018