Hoppa till huvudinnehåll

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: field_byline i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).

RKU skänker 5000 kronor till hamnarbetarna

Som avslutning på sin trettonde kongress höll Revolutionär Kommunistisk Ungdom – RKU – en manifestation till stöd för hamnarbetarna i Göteborg. Hamnfyrans Johan Eliasson fanns på plats och mottog 5000 kronor till hamnarbetarnas konfliktkassa.

Som ett avslut på RKU:s trettonde kongress slöt alla deltagare upp i en manifestation på Järntorget till stöd för hamnarbetarnas kamp i Göteborg. Tidigare under dagen hade kongressen antagit ett uttalande och beslutat att skänka 5000 kronor till insamlingen till stöd för hamnarbetarna.

Andreas Mångberg från den avgående centralstyrelsen höll ett tal om arbetsrätt och lyfte vikten av arbetarsolidaritet.

Johan Eliasson deltog som representant från Hamnfyran och höll ett mycket uppskattat tal där han redogjorde för bakgrunden till konflikten och var de står idag.

Han tog även upp Ylva Johanssons utspel om strejkrätten och menade på att det finns en särskild plats i helvetet för socialdemokratiska ministrar som vill inskränka strejkrätten.

Nadja Lundberg