Hoppa till huvudinnehåll
Av
red@proletaren.se

Proletären växer på webben – de 20 mest lästa artiklarna 2015

Proletären fortsätter att växa på webben. Under 2015 har några artiklar fått särskilt stor spridning. Tidningens webbsida är ett viktigt komplement till papperstidningen.

Förra året hade Proletärens webbsida över 284.000 unika besökare. Det är en ökning med drygt 50 procent jämfört med året dessförinnan.

Bland de mest lästa artiklarna skrivna under förra året återfinns en nekrolog över kapitalisten Peter Wallenberg (39.000 unika visningar) och en ledare om Sveriges nya överbefälhavare (11.200 unika visningar). Båda artiklarna fick stor spridning, kanske inte främst bland arbetare och vänstersympatisörer utan bland liberaler och antikommunister som upprördes av Proletärens hårda ton. Uppmärksamheten och upprördheten innebär samtidigt att Proletären bekantgörs i större kretsar.

Bland övriga artiklar på topp 20-listan återfinns många utrikesartiklar. Proletärens unika bevakning av Syrienkonflikten har medfört att många Syrienartiklar sprids långt utanför tidningens trogna läsekretsar. Inte minst fick avslöjandet om svenskt bistånd till al-Qaida-allierade grupper i Syrien stor spridning.

Bland de mest lästa artiklarna finns också de som berört lite mer ovanliga ämnen som en intervju med den legendariske death metal-producenten Tomas Skogsberg. Även djupare och mer ideologiska texter om rätten till lättja och marxism kontra moralism finns bland de mest lästa.

Proletärens webbsida i all ära men papperstidningen kommer även i framtiden komma i första hand. Varför det? För att inte bara Proletärens innehåll, utan även form, är unik.

Vi vill göra en arbetartidning som säljs på gatan och i demonstrationer, diskuteras i lunchrummet på jobbet, sprids bland kompisar i skolan eller skapar debatt vid köksbordet. Den ska användas som ett verktyg för förändring.

Därför räcker det inte med många klick på webben, även om vi är glada varje gång en artikel delas på sociala medier. Vi behöver prenumeranter, för ekonomins skull men också för spridningen av tidningen.

Därför är ni, prenumeranter, läsare och köpare av papperstidningen, fortfarande vårt viktigaste medium.

Här är de 20 mest besökta artiklarna 2015:
1. En parasit är död
2. En landsförrädare som ÖB
3. Svenskt bistånd går till al-Qaidas allierade i Syrien
4. Varningarna alla struntade i
5. Death metal och kommunism
6. De parasiterar på flyktingkrisen
7. 9 avslöjande saker Peter ”Pirre” Wallenberg sagt
8. Avskaffa arbetslinjen – kämpa för rätten till lättja
9. Terrordömda var vapenbröder med svenskstödd opposition
10. Vad bombar Ryssland i Syrien?
11. Moralism eller marxism
12. Ica-Stig hyllas – lagerarbetaren André kastas ut
13. Proletären om attentatet mot Charlie Hebdo
14. Expropriera hotellsängarna
15. Röd Front 1 maj 2015
16. Putin har rätt om lösningen på Syrienkonflikten
17. Därför vinner IS ny mark – fakta det talas tyst om i väst
18. RKU växer på skola i Umeå – rektorn kallar in antikommunist
19. Proletären: Vi är inte Charlie
20. Konsten att bli en prinsessa
Fakta

Proletären växer på webben – de 20 mest lästa artiklarna 2015

De 20 mest lästa webbartiklarna
  • I sammanställningen har vi räknat bort artiklar publicerade tidigare än 2015.
Sprid Proletären på internet!
  • Hjälp oss att sprida Proletärens artiklar på webbem och i sociala medier. Gilla Proletären på Facebook. Följ oss på Twitter (användarnamn: Tidn_Proletaren).