Hoppa till huvudinnehåll

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: field_byline i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Protesterna är igång!

I kommunfullmäktige är det tyst. Därför är det glädjande att två eldsjälar i PRO, Morgan Melgaard och Bernt Krig, har fått med sig Hyresgästföreningen och flera pensionärsorganisationer på att ordna ett protestmöte.

De har enats om fyra krav: Stoppa utförsäljningen av Alingsåshems lägenheter. Återgå till tidigare soliditetskrav. All avkastning ska stanna i Alingsåshem. Behåll nuvarande bolagsform, istället för att bilda en fastighetskoncern.

När Proletären träffar
initiativtagarna Morgan Melgaard och Bernt Krig säger de att boendefrågorna är en av PRO:s viktigaste frågor. Äldres rätt till ett bra boende är en fråga för hela samhället. Men boendefrågan gäller inte bara äldre, utan påverkar samhället i stort. Bristen på hyreslägenheter har skapat en situation där unga såväl som äldre, men även barnfamiljer, har svårt att hitta passande boende, eller bostad alls.

PRO motsätter sig därför att den viktigaste aktören för att möta detta behov vingklipps.

Kommunistiska Partiet har drivit frågan om att det måste byggas fler hyresrätter i många år. Partiavdelningen i Alingsås kom snabbt igång med protester när det stod klart att Alingsåshem skulle tvingas sälja 1200 lägenheter.

Medlemmar har skrivit insändare och tryckt upp affischer och kommande fredag anordnas ett protestmöte på Kungsgatan.

Elsa-Lena Åström