Hoppa till huvudinnehåll
Av
marcus.jonsson@proletaren.se

Kom med och visa att de inte är välkomna!

Nu är det inte många veckor kvar till demonstrationen mot Aurora 17 och mot Nato. Möt upp i Göteborg och visa att vi inte ska ha Nato i Sverige!

Aurora 17 blir första gången som USA:s armé och nationalgarde flyttar trupp till Sverige och övar i svensk terräng. Det kallar generallöjtnant Ben Hodges, befäl över den amerikanska arméns militärer i Europa, för ”en fantastisk möjlighet” i en intervju i Dagens Nyheter.

Det går möjligtvis att ge general Hodges ett halvt rätt. För det är verkligen inte fantastiskt att trupper från världens största och mest blodbesudlade krigsmakt kommer till Sverige för att öva krig och provocera den tänkta motståndaren Ryssland – tvärtom.

Men det är faktiskt en möjlighet. En möjlighet för alla fredsvänner att visa att vi inte ska ha Nato i vårt land och vägrar gå med på att nästa generation svenskar ska tvingas kriga och dö för USA:s intressen.

Lördagen den 16 september samlas vi i Göteborg för att demonstrera mot Aurora 17 och mot Nato.

Hittills är det ett 30-tal organisationer som är med och arrangerar demonstrationen och förutsättningarna finns för en stor folklig protest mot övningen och Sveriges närmande till Nato.

Dagen efter fortsätter helgen för fred och mot Nato med Fredsloppet i Slottsskogen.

Dra med släkt, vänner och alla som du känner och kom med!

Alla till Göteborg helgen den 16 och 17 september!

För att få med din egen förening bland arrangörerna och komma med i förberedelserna inför demonstrationen, kontakta arrangörsnätverket på info@stoppaaurora17.se
Anmälan till Fredsloppet görs på fredsloppet.se