Hoppa till huvudinnehåll
Av

Solidariteten lever – 325.000 kr till skolprojekt i Gaza


På lite drygt en månad har vi samlat in 325.000 kronor till de palestinska barnen i Gaza. Det är ett fantastiskt resultat för en insamling som bedrivits helt vid sidan av etablerade kanaler och i strid mot den bojkott som Israel, USA, EU och det svenska etablissemanget utsätter Gaza för.

Kommunistiska Partiet och RKU vill varmt tacka Proletärens läsare för alla bidrag till insamlingen. Vi känner er solidaritet med Palestina sedan tidigare och vi räknade med den också denna gång. Men ert snabba och överdådigt givmilda svar överträffade alla förväntningar.

Det mest glädjande med insamlingen är ändå det gensvar den fått från människor som inte regelmässigt läser Proletären. Tusentals personer har lagt pengar i insamlingsbössor på stan och skrivit på de insamlingslistor som cirkulerat på arbetsplatser. Väldigt många har också deltagit på olika arrangemang till förmån för insamlingen.

Det har verkligen varit en utåtriktad insamling och den har fått ett gensvar som värmer i en kall tid. Solidariteten lever. Solidariteten med Palestina lever i breda folklager. När människor får en chans att uttrycka solidaritet med det pinande palestinska folket, så gör väldigt, väldigt många det. Problemet är inte brist på solidaritet, utan brist på möjlighet att uttrycka solidaritet, en brist vi avhjälpt under den gångna månadens insamlingsarbete. 

Med veckans smått otroliga 99.816 kronor i bidrag har insamlingen nått det mål vi ställde upp och som vi förband oss att bidra med till skolprojektet i Gaza. Men än är det för tidigt att avsluta. Behoven i Gaza är enorma och varje ytterligare krona kommer att göra lika stor nytta som de pengar vi redan samlat in.

Men redan nu, med insamlingen i hamn på halva den planerade insamlingstiden, så vill vi sända en hälsning till alla bidragsgivare, kända såväl som okända. Tack skall ni ha, det gjorde vi bra!

Ledarsidan
Proletären nr 40, 2007