Hoppa till huvudinnehåll

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: field_byline i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Vänsterpartiet i Växjö för rut-avdrag

V i Växjö är för rut-avdraget, i strid med partiledningens beslut. Två dagar efter att Vänsterpartiet nationellt gick ut och lovade avskaffa rut-avdraget gick de ledande vänsterpartisterna i Växjö ut i media och förklara att avdraget borde var kvar.


Vänsterpartiet i Växjö har länge varit ökänt för sina högeruppfattningar, men många höjde nog på ögonbrynen förra veckan när de fick klart för sig hur långt högerut de nu gått.

Vänsterpartisterna Carin Högstedt, Håkan Frizén, Örjan Mossberg, Anders Mårtensson och Hossein Pishdar har genom insändare, radio och tv förklarat att det så kallade pigavdraget inte bara måste vara kvar för att bekämpa arbetslösheten, utan det borde även utvecklas så att fler kan använda det. Särskilt Högstedts agerande är uppseendeväckande eftersom hon gjort sig känd för att värna kvinnornas utsatta situation och för att vara en ivrig motståndare till just rut-avdraget.

Att vänsterpartisternas ställningstagande kom just nu är ännu mer anmärkningsvärt och kan inte uppfattas på något annat sätt än att man vill sabotera och motarbeta Vänsterparitets nationella politik.

Högstedt är dessutom placerad som nummer ett på Vänsterpartiets riksdagslista för Kronobergs län.

Beredd fälla regering?
Man kan undra hur hon tänker rösta i en riksdagsomröstning där S, V och MP lägger en motion eller en proposition om att avskaffa rut-avdraget.

Är Högstedt beredd att fälla en eventuell röd-grön regering?

JAN-ÅKE KARLSSON
Proletären nr 9, 2010