Hoppa till huvudinnehåll

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: field_byline i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).

En väldresserad hund

När en lydig hund hör kommandot apport springer den snabbt iväg för att hämta det byte ägaren vill ha. Arbetsmarknadsministern Ylva Johansson är väldresserad, för när hussen Svenskt Näringsliv är frustrerad över att Hamnarbetarförbundet inte är lika tämjda som andra svenska fackföreningar så går hon genast dem till mötes.

Ylva Johansson sade sig förstå deras frustration och vände sig till Medlingsinstitutet med uppdraget att kartlägga hur vanligt det är med den här typen av konflikter.

Hon vill veta om det här är ett stort problem eller inte. Problemet är enligt Ylva Johansson inte APMT:s antifackliga agerande eller deras vilja att krossa den fackförening som organiserar den absoluta majoriteten av Göteborgs hamnarbetare.

Men Hamnarbetarförbundet låter sig inte bevekas av några gläfsande hundar, utan fortsätter kampen för sina självklara rättigheter. En kamp som inte bara är viktig för hamnarbetarna utan för alla arbetare.

Nästa vecka genomförs två punktstrejker, men det lär inte räcka för att få APMT på knä. Bolaget backas upp av mäktiga intressen i form av Svenskt Näringsliv och nu då också svenska regeringen.

Hamnarbetarförbundet står inte heller ensamma, utan solidaritetsrörelsen med deras kamp växer. En del i den rörelsen är insamlingen till stöd för strejken som Proletären tagit initiativ till.

Insamlingen fortsätter att växa och fler arbetarkollektiv från olika branscher visar sin solidaritet. Allt stöd till de kämpande hamnarbetarna!