Hoppa till huvudinnehåll

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: field_byline i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Kravet på folkomröstning växer

Det brittiska folkets val att lämna Europeiska Unionen börjar ge positiva resultat även i Sverige. Stödet för en ny svensk folkomröstning om EU-medlemskapet växer kraftigt. Fyra av tio svenskar vill göra som britterna och rösta om vi ska vara kvar i stormaktsunionen.

EU har hela tiden varit eliternas och storföretagens politiska projekt. Konsekvenserna syns överallt i samhället. Företagens import av billig arbetskraft undergräver trygghet och rättigheter ute på jobben.

Klyftorna mellan glesbygd och de EU-sanktionerade storstadskärnorna växer. Välfärd och trygghetssystem urgröps och förfaller. EU-eliterna i öststaterna, som samlat pengar på hög, kan exportera sina fattiga medborgare ut ur sina länder och dessa sitter och tigger utanför var och varenda affär.

Det liberala etablissemanget ville få det till att britterna röstade för ett Brexit för att de är inskränkta och dumma, men EU-motståndet växer inte på grund av att människor är dåligt insatta i EU-frågor.

Tvärtom är det människors egna erfarenheter av vad EU innebär som gör att allt fler vill lämna. Det växande EU-motståndet ger hopp inför framtiden.