Hoppa till huvudinnehåll
Av

Stoppa tiggeriet i Vellinge

Tiggeriet i Vellinge måste stoppas. Vellinge tillhör ett av de segregerade getton som växer fram i vårt land. Vellinge toppar inkomstligan bland skånska kommuner och har landets lägsta kommunalskatt.

Lägg därtill den skattebefrielse som dessa damer och herrar fått när förmögenhets- och arvsskatter avskaffats och skatten på företagsvinster och aktieinkomster halverats.

Det går ingen nöd på Vellinges förmögna invånare. Trots detta plockar Vellinge med bara 35.000 invånare ut närmare 40 miljoner i rut- och rotavdrag om året.

Vellinge deltar tillsammans med Danderyd, Täby och andra överklasskommuner i toppstriden när det gäller att nyttja skattesubventionerad hemhjälp.

Skattepengar som borde gå till vård, skola och omsorg går istället till att putsa upp och höja värdet på vellingebornas villor. Tiggeriet i Vellinge måste stoppas omgående!

För övrigt anser vi att Sverige omgående ska lämna EU. Den omfördelning mellan rik och fattig som gör att fattigdom och tiggeri kan förhindras kan bara ske inom länder, genom en kamp mot rikedomen. EU-systemet bygger på att arbetslöshet och fattigdom istället ska exporteras mellan länder.

Ett Sverige befriat från EU skulle möjliggöra ett stopp för tiggeriet i både toppen och botten av samhällstrappan.