Hoppa till huvudinnehåll

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: field_byline i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).

PFLP uttalar stöd för kampen i Kobane

Den socialistiska befrielserörelsen PFLP ger i ett uttalande sitt stöd till det kurdiska motståndet i Kobane/Ayn al-Arab som kämpar mot Islamiska staten (IS eller Isis).

”Alla palestinska och arabiska revolutionära krafter bör enas i att stödja det kurdiska motståndets kamp i Kobane, mot Isis och deras imperialistiska supportrar”, säger Khaled Barakat, internationell talesman för den palestinska motståndsgruppen.

PFLP varnar dock också för att förlita sig på imperialismens stöd: ”Ingen lösning eller hjälp för vår region kommer från imperialisternas arméer eller imperialistiska flyganfall. Dessa styrkor har bara fört med sig terror, sekterism, reaktion och död var de än dragit fram.”

Det är imperialismen som genom stöd till reaktionära länder och sekteristiska grupper skapat det rådande kaoset i regionen, ett kaos som döljer den centrala konflikten mellan folket och imperialismen, menar PFLP. Isis mål är att splittra Syrien, enligt Khaled Barakat. Därför står PFLP ”bakom folket i Syrien som försvarar sin enhet mot alla försök att dela landet och plundra dess resurser”.