Hoppa till huvudinnehåll

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: field_byline i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).

”Världens fattigdom kan lätt utrotas”

Den brittiska hjälporganisationen Oxfam konstaterar att inkomsterna från världens 100 rikaste personer skulle räcka till att göra sluta på den extrema fattigdomen i världen – fyra gånger om.

Det skriver Oxfam i en rapport om fattigdom kontra rikedom. De 100 rikaste personer i världen hade förra året en inkomst på sammanlagt 240 miljarder dollar.

Oxfam konstaterar att den rikaste procenten i världen har fått en inkomstökning på 60 procent under de senaste tjugo åren.

”Vi är en organisation mot fattigdom. Vi fokuserar på fattigdom, vi arbetar med de fattigaste runt om i världen. Ni hör oss vanligen inte tala om rikedom. Men förhållandet mellan rika och fattiga är så utom kontroll att ett av hindren för att lösa de extrema fattigdomen idag är extrem rikedom”, säger Ben Phillips från Oxfam.