Hoppa till huvudinnehåll

Centerpartiets vallöften blir Kommunisternas politik i Gislaved

Centern måste ta ställning till sina egna vallöften när Kommunisterna lägger motioner. Erik Anderson, kommunfullmäktigeledamot för Kommunistiska Partiet i Gislaved, avslöjar Centerpartiet.

Upp till bevis för C när Erik Anderson (K) lägger motioner i kommunfullmäktige.
Proletären

Kommunisterna i Gislaveds kommunfullmäktige har lagt tre motioner om viktig service för kommunens invånare.

Motionerna har samma lydelse som Centerpartiet formulerade i sitt vallöftesprogram inför höstens val.

Det rör om i den parlamentariska grytan när Centern måste ta ställning till sina egna vallöften, nu när de inte längre är i opposition utan är det näst största partiet och samregerar med de andra allianspartierna. Däribland Moderaterna som tidigare fört en aggressiv nedskärningspolitik tillsammans med Socialdemokraterna.

– Risken är stor att Centern kommer att svika eller kompromissa bort de folkliga krav om simhallar och vänthallar för kollektivtrafikresenärer som man hade i sitt valprogram och som motionerna handlar om, säger Erik Anderson fullmäktigeledamot för Kommunistiska Partiet. 

I Gislaveds kommun finns inte bara en tätort utan fler större orter. Därför kan inte all service koncentreras till enbart Gislaved utan måste finnas där folk bor. 

När Centerpartiet var i opposition förhöll man sig som ett landsbygdsparti och deltog i de stora folkliga protesterna i Anderstorp, Reftele och Öreryd mot de föreslagna nedskärningarna och avvecklingen av simhallar, en byskola, ett högstadium, en förskola samt två äldreboenden.

Kommunistiska Partiet deltog också i protesterna och menar att kraven om att behålla servicen är helt riktiga.

– Vi vill visa att vi står upp mot nedskärningar av viktig kommunal verksamhet och att vår lojalitet är hos kommunens invånare som behöver sin service, säger Erik Anderson och menar att Kommunisterna genom att lägga dessa motioner i kommunfullmäktige och därmed ta över kraven som sina egna, visar att man menar allvar med att stödja de folkliga kraven och protesterna.