Hoppa till huvudinnehåll

Val 2018: ”Låt slipsnissarna känna på hur delade turer är!”

Dennis Andersson, lärare, är Kommunisternas förstanamn i Trelleborg.


Varför behövs Kommunisterna i Trelleborgs kommunfullmäktige?

– För att ingen annan pratar om arbetarnas frågor och livssituation. Det behövs en klar och tydlig röst som i varenda fråga står upp för arbetarnas rättigheter och framtid.

Vad skiljer er från andra partier på vänstersidan, till exempel Vänsterpartiet?

– Vänsterpartiet sitter inte heller i kommunfullmäktige men det är stor skillnad på oss och Vänsterpartiet i praktisk politik. Det är att vi i alla våra medborgarförslag och skuggmotioner har ett tydligt klassperspektiv.

Du var en av de drivande aktivisterna i kampen för Trelleborgs sjukhus, vilka erfarenheter från den kampen tar du med dig in i fullmäktige?

– Att Trelleborgs kommun måste agera tydligare mot Region Skåne om vi ska kunna försvara sjukhuset i Trelleborg. Det är därför Kommunisterna behövs i kommunfullmäktige. Vi har inga band till regionpolitikerna och vi kan klart och tydligt ta ställning för trelleborgarnas rätt till en bra och fungerande sjukvård.

– Vi är idag långt ifrån att uppfylla kravet på en säker vård för alla och därför är vårdfrågan väldigt viktig för oss.

Förutom sjukhuset, vilka andra konkreta frågor driver ni?

– Höjda kvinnolöner och ett förbud mot delade turer för kommunanställda. Alldeles för många kvinnor sliter hårt för dålig lön, dåliga arbetsförhållanden och dåliga scheman. Vi accepterar inte att detta bara fortsätter år efter år. Om kvinnor i vården ska ha delade turer, då ska slipsnissarna också ha det.

Fakta

Kommunistiska Partiet i valet 2018