Hoppa till huvudinnehåll

Val 2018: ”Vi behöver en röst för vanligt folk”

Erik Ottosson är truckförare och toppkandidat för Kommunistiska Partiet i Jönköping.

Erik Ottosson (K), truckförare och förstanamn för Kommunisterna i Jönköping.
Proletären

Varför behövs Kommunistiska Partiet i Jönköpings kommunfullmäktige?

– För att vi behöver en röst för vanligt folk. Vi behöver någon som sätter tryggheten för vanligt folk högst upp på dagordningen.

Vilka frågor skulle ni driva i kommunfullmäktige om ni kom in?

– Vi skulle bland annat kräva svenska kollektivavtal vid kommunal upphandling, förbud av bemanningsföretag och sex timmars arbetsdag inom vården, till att börja med. Trygghetsskapande för arbetande människor. 

Varför är frågan om svenska kollektivavtal vid kommunal upphandling viktig för er?

– De svenska kollektivavtalen säkerställer i viss grad att man får den lön man ska få för sitt arbete, det säkerställer även till viss grad att säkerheten efterlevs på arbetsplatsen, det kommer byggas mycket i Jönköping framöver och det är viktigt att se till att oseriösa aktörer inte får vara med i stadens utveckling.

Vilka andra förändringar vill du se i Jönköpings kommun?

– Det byggs som sagt mycket, mest bostadsrätter och dyra hyresrätter. Vi vill att Jönköpings kommunala bostadsbolag ska ta ett större ansvar, sätta rimliga hyror och att bolaget ska drivas utan krav på vinst, möjligtvis som en stiftelse, samt att kommunen tar sitt ansvar och bildar en kommunal bostadsförmedling. 

– Och eftersom Vättern nu hotas av Försvarsmaktens övningar och viljan att exploatera områdena kring vattnet för gruvdrift vill vi att Jönköping tillsammans med de andra kommunerna runt Vättern ska vara med och skydda denna stora dricksvattenreserv från att förstöras, det gör man inte tillräckligt i nuläget.

Fakta

Kommunistiska Partiet i valet 2018