Hoppa till huvudinnehåll
Av
marcus.jonsson@proletaren.se

Förbannade kommunalare: ”Släng ut dom allihop!"

Aftonbladets granskning av Kommunals affärer och fackpamparnas beteenden har skördat sitt första offer i form av kassören och tredje vice ordförande Anders Bergström. Även ordförande Annelie Nordströms situation är i skrivande stund oklar efter Margot Wallströms uppgifter om att Nordström ljugit för ministern. Här är några kommunalarbetares reaktioner på avslöjandena om fackledningens spritfester, gratis semestrar och krogverksamhet.

Anna Mikkelsen, skötare inom psykiatrin, Göteborg
– Min spontana reaktion är att jag blir förfärad.

– Det är för jävligt att de kan bete sig såhär. De flesta i Kommunal är lågavlönade och det är en stor summa vi betalar i fackavgift varje månad. Och så går de till sådana här saker.

– Jag tycker hela styrelsen borde ta sitt ansvar och avgå. Man vet inte heller om man ska skratta eller gråta när man läser om Anders Bergströms fallskärm. Han borde bara avgå utan att få ett skit.

Agnes Johansson, undersköterska, Stockholm
– Även om man inte är chockad blir man tagen av hur dumt det är. Att de tar medlemmarnas pengar till klubbar som medlemmarna inte går på och där de har porruppvisning och Tony Irving naken. Det är pinsamt.

– Att de glömmer bort att betala sina fakturor är hela deras sätt att verka. Det är socialdemokratin i ett nötskal, att säga en sak och göra en annan.

– Det är inte konstigt att de beter sig så, de tappar greppet när de hamnar i toppen.

Alexander Alvarado, elevassistent, Göteborg
– Det som hänt förvånar ingen men det är bra att det kommer fram. Kanske kan det tända en gnista på arbetsplatserna. Tyvärr finns risken att reaktionen blir att man vill lämna facket istället för att gå samman och kämpa.

– Anders Bergströms äventyr i London kallar han för ”inspirationsresa”. Han kan komma och jobba på min arbetsplats och få min lön som inspiration istället! Och våra medlemsavgifter satsas på lyxkrogar där porrstjärnor uppträder. Det känns mer som en maffiarörelse än några som representerar oss. Miljoner försvinner till ingenting medan jag får ut 15.000 i handen varje månad. Det om något borde få oss att gå samman!

– Bergström får gå men Annelie Nordström som tjänar 76.000 i månaden ska sitta kvar och tycker inte att hon gjort något fel. Hon är den som borde åka ut med huvet före, hon är förbundsordförande. Resten av ledningen också. Släng ut allihop så kan vi börja göra något vettigt sen!