Hoppa till huvudinnehåll
Av

”Möteslokaler för unga behövs”

Jonas Södergren bor i Högdalens Centrum och är organiserad i Kommunistiska Partiet. Han har gått förbi den oanvända skolbyggnaden många gånger och ser i grunden positivt på ungdomarnas utomparlamentariska initiativ.

– Bra att lokalerna används när de har stått tomma så länge, kommenterar han. Det är inte bara brist på bostäder här i Högdalen. Vi behöver möteslokaler för kultur och andra aktiviteter också. Inte minst för ungdomar.

Den borgerliga alliansen förvandlade Stockholm till en nyliberal experimentverkstad. En stor del av stadens allmännyttiga bostadsbestånd privatiserades, såldes ut eller ombildades till bostadsrätter. Idag handlar bostadsbrist helt och hållet om betalningsförmåga och klass.

– Sjukt att folk ska behöva ta till så drastiska åtgärder som att ockupera hus för att få någonstans att bo, fortsätter Jonas Södergren. Svindyra bostadsrätter är inte vad som efterfrågas. Det verkar mer vara ett försök att dra hit välbärgad medelklass till området.

Kommunistiska Partiet kräver att den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad pekar ut en tydlig bostadspolitiskt kurs-ändring. Det behövs ett kraftigt ökat byggande av billiga hyresrätter.

Förortscentrum och allmänna platser måste återtas i offentlig regi.
Fakta

”Möteslokaler för unga behövs”