Hoppa till huvudinnehåll
Av
marcus.jonsson@proletaren.se

Nya mord i Göteborg – grogrunden för kriminaliteten måste bekämpas!

Hittills i år har fem personer skjutits ihjäl i Göteborgs förorter. De senaste två bröder i Tynnered som var på väg till närbutiken för att köpa chips.

Det dödliga våldet i Göteborgs förorter visar inga tecken på att avta. Förra måndagen sköts två bröder, 16 och 20 år gamla, till döds i Tynnered.

Kvällen innan hittades en 25-årig man död i Lövgärdet. För säkerhets skull hade förövarna kört över 25-åringen med bil efter att de först skjutit honom med vad polisen beskriver som många skott.

Polisen arbetar efter teorin att mordet i Lövgärdet var en uppgörelse om narkotikahandel. I Tynnered är motivet oklart. De båda bröderna som sköts ihjäl på sin väg till närbutiken för att köpa chips var ostraffade.

Ingen kan längre säga att det bara är kriminella som behöver vara rädda för att komma i vägen för kulorna och granatsplittret. 16-åringen i Tynnered är det tredje barnet som mördats i Göteborg i anslutning till grov kriminalitet sedan förra sommaren.

Den 12 juni 2015 dog en fyraårig flicka när en bomb exploderade i en bil i Torslanda. I bilen färdades förutom flickan tre män som hade kopplingar till gängkriget i Göteborg. Alla fyra dog i explosionen.

Den 22 augusti i år dödades en åttaårig pojke som var på besök hos släktingar i Biskopsgården när en granat kastades in genom fönstret till lägenheten där han låg och sov. Pojken var släkt med en av de dömda för attacken på Vår krog och bar på Vårväderstorget i Biskopsgården den 18 mars förra året.

I attacken på Vår krog och bar dödades två män och åtta skottskadades när gärningsmännen öppnade eld inne på krogen som var fylld med folk som tittade på Champions League-matchen mellan Barcelona och Manchester City.

Våldet blir allt råare och delar det segregerade Göteborg än mer. I de centrala delarna av staden har det i jämförelse med förorten knappt varit några skjutningar och i stadsdelen Centrum är det inte många föräldrar som fruktar för sina barns liv när de går ut på kvällen.

Det ska inte föräldrarna i förorten behöva göra heller. De kriminella måste oskadliggöras och grogrunden för kriminaliteten bekämpas. Satsa på förorten!