Hoppa till huvudinnehåll

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: field_byline i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() i include() (rad 152 av /var/www/proletaren/sites/all/themes/proletaren/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Krafttag mot kriminaliteten

Frågan om kriminaliteten i det svenska samhället står högt på den politiska dagordningen. En kriminalitet orsakad av att en grupp i samhället har ställt sig vid sidan av.

Gruppens lojalitet med det svenska samhället blir allt mindre och i den självvalda segregationen sluter sig gruppen inom sig själv. De bosätter sig i speciella områden dit lagens långa arm allt mer sällan når fram.

Gruppens vägran att underordna sig lag och ordning är ett växande problem som undergräver tryggheten i samhället som helhet.

Deras vägran att underordna sig lagen och integreras i samhället innebär att den gemensamma skattekassan dräneras på pengar som egentligen borde gå till vård, omsorg och skola.

Trots att problemen vuxit lavinartat i årtionden vägrar pk-eliten inom politik och media att ta i frågan.

De gånger frågan trots allt kommer upp leder det som regel till daltande med brottslingarna, straffen är minimala och eliten går mangrant ut i media och försvarar hur viktig gruppen är för samhället.

I veckan kom ännu en undersökning
som visar hur allvarlig situationen är. En gemensam skandinavisk studie visar att de rikas skatteflykt är betydligt värre än man tidigare befarat. De rikaste tusen hushållen har undanhållit nästan en tredjedel av den skatt de skulle betalat. Dessa tusen superrika är därmed tio gånger så kriminella som folk i allmänhet, som endast undanhåller tre procent av den skatt de borde ha betalat. De tusen superrika står för hälften av all skatteflykt.

Det är sannerligen hög tid att ta krafttag mot kriminaliteten. Samhället måste kasta silkesvantarna, skicka piketbussarna till Djursholm och de andra kriminella gettona och skärpa straffen för den ekonomiska brottsligheten.

Dessvärre har den skandinaviska studien inte lett till några krafttag från pk-eliten i riksdagshuset och Batra, Björklund och Åkesson fortsätter sitt daltande med de kriminella.