Hoppa till huvudinnehåll

Krigspresidenten Bush hyllar migranter i ny konstbok

USA:a före detta president George W Bush, numera amatörmålare, hyllar driftiga migranter i ny konstbok. Under 2000-talet tvingade Bushadministrationens krig miljoner människor på flykt.

George W. Bush och nya konstboken Out of many, one.
Montage: Proletären

USA:s före detta president George W. Bush, numera pensionär och amatörmålare, ger snart ut sin andra konstbok – Out of many, one. The Art Newspaper skriver att boken innehåller 43 porträtt av personer som invandrat till USA och att den kommer att ges ut i samband med en utställning om värdet av invandring. 

”När berättelserna rullas upp för läsaren i denna livliga bok, får denne en bättre uppfattning av mänskligheten bakom en av våra mest pressande politiska frågor och de otaliga sätt på vilket USA, genom sin tradition av att välkomna nykomlingar, har stärkts av dem som har kommit hit på jakt efter ett bättre liv”, lyder beskrivningen av boken.

Ämnesvalet kommer med ett inte så litet mått av hyckleri, då George W Bush är en av de amerikanska presidenter som skapat flest migranter. Bushadministrationens långvariga krig i Afghanistan och Irak tvingade miljoner människor på flykt. 

Det var också under hans tid vid makten som den kritiserade tull- och invandringsmyndigheten ICE grundades. Den har gjort sig känd för att fängsla migranter i trånga burar och separera barn från sina föräldrar.