Hoppa till huvudinnehåll

De kan inte stoppa oss alla

Två miljoner Facebookanvändare vill ”storma” Area 51.

Verksamheten på Area 51 är omgärdad av sträng sekretess, vilket gett upphov åt många konspirationsteorier.
Montage: Proletären

Kan en hord av unga nördar storma världens mest kända hemliga militärbas? Kanske, om man får tro Facebookeventet ”Storm Area 51, they can’t stop all of us”.

Om en månad bär det av. Då ska de rusa in på den mytomspunna ökenbasen med huvudena före.

Naturligtvis är det bara på skoj. Men man vet aldrig riktigt med milleniegenerationen. Är man tillräckligt alienerad från samhället och tjackad på energidryck kan man få för sig att göra nästan vadsomhelst. Och det har gått så långt att till och med Pentagon uppmärksammat eventet.

Verksamheten på Area 51 är omgärdad av sträng sekretess, vilket naturligtvis gett upphov åt många konspirationsteorier. Till de vanligaste hör att basen är centrum för hemlig forskning om utomjordingar eller att den används som testområde för dödsstrålar. 

Flera av dessa teorier har letat sig in i populärkulturen, där basen kommit att bli själva sinnebilden för statligt hemlighetsmakeri. 

Den amerikanska regeringen hävdar bestämt att Area 51 ”bara” används för att testa militära flygövervakningsprogram. Men frågar du gemene amerikan vad denne tror verkligen döljer sig bakom taggtråden lär du få ett helt annat svar. 

Det är kul att så många USA-medborgare misstror sin regering. Det skulle man nästan kunna se som ett tecken på god mental hälsa… om de inte vore så tokiga i övrigt.

Själv längtar jag efter Facebookeventet ”Generalstrejk världen över, they can't stop all of us”.