Hoppa till huvudinnehåll
Av
Kommunstyrelseledamot (K)

Krönika: God fortsättning, alla Thatcher-föraktare!

När dammet lagt sig efter pandemin och vi ser konturerna på det som är kvar och notan skall betalas, då är det läge att resa sig och stoppa dem som tänker ta springnota, skriver Yngve Berlin, kommunstyrelseledamot för K i Lysekil.


Ett nytt år, 2021, har infunnit sig.

Märkte det i morse.

Det bara fanns där.

Blev till.

Det gamla bara upphörde.

Blev historia.

Allt skedde smygande tyst. Som när frosten tar blomman på äng.

Torsdag blev fredag, tjugo blev tjugoett. Inte märkvärdigare än så.

Men vad kan man vänta sig när social distans och diskretion är påbjuden (för framtida segrar). Man får se det positivt och hoppas att det blir negativt när vaccinationen kommer igång.

Hörde på Dagens Eko i söndags morse att de första doserna av vaccinet mot covid-19 anlänt till Sverige! Och vem om inte reportern Folke Waxin hade fått den äran att presentera den goda nyheten! Valet av reporter var naturligtvis bara en slump men man får vara glad för det lilla i dessa tider.

Jag är inte speciellt konspiratoriskt lagd, även om det visat sig att man då har störst chans att få rätt (i politiken åtminstone). Men nu skall 70-plussarna få förtur till vaccinet.

Fan, jag som trodde det redan var testat.

Ska själv ta det, naturligtvis, när jag får erbjudande. Men inte utan en viss skepsis eftersom det varit en tävling att vara först med att få fram den säljbara produkten.

Börsnoteringar redovisas i kurvor och diagram som liknar smittspridning och dödstal. Här gäller ”den enes död, den andres bröd” i allra högsta grad.

Om någon tycker att jag är överdrivet kritisk så vill jag påminna om läkemedelsbolagens förhållande till epidemidrabbade fattiga länder genom historien. Eller rakt av, marknadens förhållande till köpkraft!

Visst ser man fram emot att få lämna ”bubblan” innan den spricker. Kan en lyckad vaccinering bidra till det, och man kan köpa nya rakgrejer, så är mycket vunnet.

Men å andra sidan har det blivit ett mode med skägg.

Löfven skulle naturligtvis passat på att byta image mellan pressträffarna, så hade journalisterna kunnat fokusera på de verkliga övertrampen i politiken, istället för ”raka” motsatsen.

Resultaten av den så kallade ädelreformen -92 inom vården, är exempelvis inga olycksfall i arbetet! Det ryms heller inte i det fantastiska byråkratbegreppet ”oplanerade effekter”. Det var ett planerat övergrepp.

Nu används gemensamt beslutade tillkortakommanden i sjukvården, från så kallad opposition, för att falskeligen vinna egna politiska poäng (istället för att kollektivt be om ursäkt!). Men vad kan man vänta sig av politiska allianser som växelvis går i armkrok med Margaret Thatcher-muterade centerpartister?

När dammet lagt sig efter pandemin och vi ser konturerna på det som är kvar och notan skall betalas, då är det läge att resa sig och stoppa dem som tänker ta springnota.

Men se upp! Dörrvakterna är på deras sida!

Så, Gott nytt år och God fortsättning till alla Thatcher-föraktare.

Yngve Berlin
kommunstyrelseledamot, K Lysekil