Hoppa till huvudinnehåll

Israeliska barnens folkmordssång om Gaza: ”Vi ska utrota alla”

En musikvideo där israeliska barn sjunger om att utrota alla i Gaza har spridits av israelisk statsmedia.

I musikvideon sjunger de israeliska barnen om att ”ingen kommer att finnas kvar” i Gaza och att de ska ”utrota alla”.
Skärmdump/Youtube

En musikvideo där israeliska barn sjunger en sång som hyllar Israels terrorbombningar och att det ”inom ett år inte kommer att finnas någon kvar” i Gaza har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier. Många förfasas över låttexten – men många israeler hyllar musikvideon och sången som de menar ”ger gåshud”.

Klippet, som producerats av den israeliska organisationen Civila fronten, spreds även av den israeliska statliga tv-kanalen Kan 11 men togs senare bort – kanske var det helt enkelt lite väl extremt.

I texten sjunger barnen om att ”Flygplan bombar, förstörelse, förstörelse. IDF [Israels ockupationsarmé] korsar gränsen för att utrota swastikabärarna. Inom ett år kommer ingenting att finnas kvar [...] inom ett år kommer vi att utrota alla.”

Folkmordshyllningarna kompletteras med rasideologiska antydningar, om det ”vackra och rena” och ”kärlek helgad med blod”.

Själva låten är en omgjord version av den israeliska poeten Haim Gouris sång Vänskap som handlar om arabisk-israeliska kriget 1948 – för palestinierna känt som al-Nakba, då 800.000 palestinier fördrevs, fast nu med en betydligt grövre folkmordshyllande text.

Civila frontens folkmordsversion tycks vara nedplockad från vissa sidor med hänvisning till copyright-krav från Haim Gouris dotter, Hamutal Gouri. Men videon, med text översatt från hebreiska av sidan Electronic Intifada, går fortfarande att se här:

Skärmdump/Twitter
Skärmdump på videon upplagd av statliga Kan 11, innan den senare togs ned.