Hoppa till huvudinnehåll

Kan få Guldhanden för Råslättsandan

Stiftelsen Sverige United har nominerat eldsjälen Lasse Pettersson i Råslätt till priset Guldhanden för 2021. Priset delas ut i mars.

LP tillsammans med Johan Ibrahim. Två glada och hängivna Sommarfroffs-ledare.
Stefan Borg/Råslätts SK:s Facebook

Stiftelsen Sverige United delar sedan fem år tillbaka ut stipendier till eldsjälar och föreningar som jobbar för ökad integration och inkludering och använder fotbollen som verktyg. I priskommittén sitter bland andra Anders Bengtsson, chefredaktör på tidningen Offside, den allsvenske domaren Mohammed Al-Hakim och Zećira Mušović, Rosengårdsmålvakten som nästa säsong spelar för engelska storklubben Chelsea.

I år är Lasse Pettersson med i den startelva som nominerats till Guldhanden. Sverige United motiverar nomineringen av Lasse Pettersson med det enorma arbete han lägger ner i Råslätts SK.

”Sedan unga år har Lasse haft ett stort fotbollsintresse. Han blev tidigt ledare och så har det fortsatt under hela hans liv.

Fotbollen blev en naturlig plattform för integration när Råslätt fick ta emot familjer som flydde från forna Jugoslavien och sedan dess för många andra som flytt till Sverige. Lasse har startat upp mängder av aktiviteter i området och har lyckats få människor från olika kulturer och religioner att samarbeta och dra åt samma håll.

Han har en stor del i ’Råslättsandan’ och är lite av en extrapappa i området och föreningen. Alla vet vem ’LP’ är, ingen ifrågasätter honom. Ungdomarna litar på honom och vet att de alltid kan prata med honom när dom har det knepigt. Tack vare Lasse har barn och unga fått del av gemenskap och trygghet i en annars tuff omgivning.”

Pristagaren av stipendiet från Sverige United presenteras i mars.