Hoppa till huvudinnehåll

Kommentar: Israel fortfarande välkommet till Eurovision

HaKokhav HaBa 2024 är uppskjutet men planeras att sändas snart. Där koras Israels representant i Eurovision 2024, som landet får vara med i trots sina flagranta krigsbrott.
thateurovisionsite.com

KOMMENTAR Det är ett halvår kvar till Eurovision i Malmö. 36 länder deltar. Ryssland är inte ett av dem. De är portade från alla kulturella och idrottsliga sammanhang under denna guds fagra himmel. Ett land som däremot får vara med är Israel – som dödat över 4 .000 barn i oktober. 

Vem som får representera terrorstaten är ännu inte klart. HaKokhav HaBa (ungefär: ”Nästa stjärna”), deras Melodifestival, skulle ha börjat den 31 oktober men är uppskjutet för att två (!) israeliska soldater dött i kriget. Det är i sanning ett krig mellan två jämbördiga parter…

Av Europeiska radio- och tv-unionen kan man förvänta sig ungefär lika mycket som av Europeiska unionen. Det vill säga ingenting. Israel lär varken portas eller fördömas. Vi kan inte räkna med att SVT eller Malmö stad rätar på ryggraden heller.

Undertecknad hoppas att bombterrorn i Gaza är över till dess. Men den får aldrig glömmas. Låt det bli en sjuhelvetes ”stoppa matchen”-style-demonstration i Malmö i maj.