Hoppa till huvudinnehåll

M-topp fast för sexköp – ”olycklig grej i helgen”

Kungsbackamoderaten Hans Forsberg togs av polisen i lördags för köp av sexuell tjänst. Nu kan han få skattebetalt ”omställningsstöd” för att lämna sin post som kommunstyrelsens ordförande.

Hans Forsberg fick lämna posten som kommunstyrelsens ordförande när det blev känt att han åkte dit för sexköp i helgen.
Kungsbacka kommun/Montage: Proletären

Det var i lördags kväll vid 23-tiden som polisen stötte på Hans Forsberg (M), ordförande i kommunstyrelsen i Kungsbacka, i en trappuppgång i Örgryte i Göteborg.

Forsberg erkände direkt att han köpt sex av en kvinna i huset, där polisen gjorde razzia efter tips från en granne till lägenhetsbordellen. 

– Jag hittade kvinnans nummer på en hemsida, fick adressen och gick dit, sa Forsberg till polisen på plats, enligt GT.

Bara en vecka efter att medieprofilen Paolo Roberto uppmärksammat greps utanför en bordell på Östermalm i Stockholm, förstod Moderaterna att krishantera åtminstone en aning bättre än såskungen av Kungsan – som i en TV4-intervju självmant också gjorde sig till misstänkt för våldtäkt genom att erkänna att tjejen förmodligen var dittvingad.

Forsberg, som accepterat strafföreläggande för köp av sexuell tjänst, fick lämna sin post så fort det blev känt att han åkt dit.

– Hans har gjort en olycklig grej under helgen som vi som parti givetvis inte kan acceptera. Med anledning av det lämnar Hans nu sina uppdrag, säger Mikaela Waltersson (M), förbundsordförande Hallandsmoderaterna, till TT.

– Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, säger Forsberg själv i ett pressmeddelande. 

Hans Forsberg kan komma att få en fin pension från skattebetalarna i Kungsbacka. Det så kallade omställningsstödet från kommunen baseras på ersättningen han haft som kommunstyrelsens ordförande, omkring en miljon kronor om året, uppger SVT.

Hans Forsberg blev rikskänd när Kungsbacka kommunfullmäktige i februari år röstade för att införa tiggeriförbud i kommunen. 

– Vi tycker inte att tiggeri är ett sätt att försörja sig, sa Hans Forsberg då till Göteborgsposten.

Uppenbarligen har han inte lika starka principer vad gäller prostitution.