Hoppa till huvudinnehåll

Mölndalsbor protesterar mot nedskärningar i förskolan

Den borgerliga kommunstyrelsen i Mölndal vill skära ner med omkring 15 miljoner i förskolorna. Detta har väckt starka reaktioner hos förskolepersonal och föräldrar. Idag protesterade de utanför stadshuset.

Ett hundratal upprörda Mölndalsbor samlades utanför stadshuset i protest mot nedskärningarna i förskolan.
Artur Szandrowski

Förskoleverksamheten i västsvenska Mölndal går redan på knäna. Men det kan komma att bli ännu värre.

Om den borgerliga kommunstyrelsen (M, C, L, KD och MP) får igenom sina planerade nedskärningar kommer förskolorna gå miste om cirka 15 miljoner kronor. 

– Som det ser ut nu är det inte ens någon som kan sjukanmäla sig! Är det verkligen lämpligt av politikerna att utsätta förskolepersonalen för sådan press? säger Mölndalsbon och småbarnsföräldern Madeleine Thyrén Halling, som är med och arrangerar en protest mot nedskärningarna utanför stadshuset.

Artur Szandrowski
Madelene Thyrén Halling med sonen Leon.

Ett hundratal personer, både förskolepersonal och föräldrar, har slutit upp. Många bär Förskoleupprorets orange tröjor.

– Vi ställer upp på deras krav, säger Mölndalsbon Lina, som är på plats tillsammans med vännerna Julia och John. De har alla barn i förskoleålder.

– Den nuvarande situationen är kaotisk. 

Artur Szandrowski
Både föräldrar och förskolepersonal slöt upp i protest mot nedskärningarna.

Trion har med sig en skylt med texten ”Öppenhet”. De menar att ekonomiska prognoser och besparingsåtgärder tillkännages alldeles för sent, och att det ofta är svårt att få ut handlingar och siffror från kommunen.