Hoppa till huvudinnehåll

Skådis lottar ut gitarr för Gaza

– Jag kände att jag behövde göra något även om det bara är en fjärt i vinden, säger Ingvar Örner till Proletären.

Ingvar Örner lottar ut sin gitarr till förmån för Gaza.
Privat / Hammarström Agency

PALESTINA Skänk en slant till Gaza – och få en chans att vinna en krämfärgad Fender Telecaster. Det är skådespelaren Ingvar Örner från Göteborg som lottar ut sin gitarr via ett samarbete med Fyrens ölkafé och Bengans skivbutik vid Stigbergstorget. Pengarna går oavkortat till Läkare utan gränsers insamling till Gaza.

– Jag har följt den här så kallade konflikten i decennier, eller tja, det är ingen konflikt, det är ett övergrepp, som alla som är någorlunda mänskliga och pålästa vet. Men nu har det blivit så groteskt, och som många andra har jag drabbats av en slags förtvivlan. Så jag kände att jag behövde göra något, även om det bara är en fjärt i vinden, säger Ingvar Örner till Proletären.

Skådespelaren, känd från ett fyrtiotal roller i film och tv, beslöt sig för att gå till den klassiska skivbutiken och fråga om han fick sätta upp några affischer och ha ett litet showcase i lokalen. Det gick de med på. Efter bara en dag hade ett tiotal personer swishat den hundralapp som krävs för att få vara med i utlottningen.

Lotteriet har 100 andelar och beräknat slutdatum är slutet av augusti eller början av september. Vinnaren kommer att dras på plats i Fyrens ölkafé. Mer information skickas ut till alla som swishar och deltar i tävlingen.