Hoppa till huvudinnehåll

Val 2018: ”Vår paroll är trygghet, arbete och framtidstro”

Proletären ställer fyra frågor till Johan Karlsson, personlig assistent och förstanamn på Kommunistiska Partiets vallista till kommunfullmäktige i småländska Nybro. 

Johan Karlsson, personlig assistent och K:s förstanamn i kommunvalet i Nybro.

Varför behövs Kommunisterna i Nybros kommunfullmäktige?

– Det råder nästan total brist på arbetarfrågor i kommunfullmäktige. Det måste finnas en megafon för de arbetare som bor i kommunen.

Vilka frågor vill ni driva?

– Vår kärnfråga är sex timmars arbetsdag med, som minst, bibehållen lön för alla kommunanställda. Vi driver även frågan om fri kollektivtrafik i hela kommunen.

– Politikerlönerna är också en central fråga i vår politik. Vi vill sänka politikerlönerna till genomsnittliga LO-arbetarlöner. Politik ska inte vara en födkrok. Vi har ju politiker i vårt kommunfullmäktige som sitter med löner på upp till 58.900 kronor i månaden. Vi tycker att det rimmar jävligt dåligt med att omsorgsnämnden just flaggat för ett sparpaket på över fem miljoner kronor. 

Vad skiljer er från Vänsterpartiet i Nybro?

– Till skillnad från dem tillhör vi inte det kommunala etablissemanget. Och vi har inte sett dem driva frågan om sex timmars arbetsdag i kommunfullmäktige och knappt i valrörelsen överhuvudtaget. 

– Vi har pratat med Kommunals medlemmar här i Nybro och de har ställt sig positiva till våra krav. 

Berätta om Nybromodellen!

– Nybromodellen är vår lokala politiska plattform, den ska fungera som en ringklocka hos arbetarna i kommunen när det signaleras om nedskärningar eller andra åtgärder som försämrar situationen på jobbet för arbetare. Vår paroll är trygghet, arbete och framtidstro, tre begrepp som vi menar ska genomsyra arbetsmiljön på kommunens arbetsplatser. Detta kan inte vi som ensamt parti förändra, utan det måste ske i samklang med knegarna. Vi vill att de ska berätta för oss om de står inför utmaningar.

Fakta

Kommunistiska Partiet i valet 2018