Hoppa till huvudinnehåll
Av

Hittar vi Palmes mördare i Stockholms Försvarsskytteförening?

I Proletären nr 37 drog vi ånyo fram det sk polisspåret i ljuset i jakten på Olof Palmes mördare. På begäran hade vi fått ut tidigare hemligstämplade handlingar; sensationella tips som tidigare varit okända för svenska folket och massmedia. Nu kommer mer brännhett material!


Här har vi Stockholms Försvarsskytteförening – var det bland dess medlemmar som hit-gruppen rekryterades för att genomföra mordet på Sveriges statsminister Olof Palme? Mycket tyder på det!

Denna Försvarsskytteförening består av ett antal poliser och militärer, där flera är kända för att hysa högerextrema åsikter och där Palme var ett hatobjekt. Här tränades det i regelrätta kommando- och gatustrider. Till försvar mot vem – den lede fi i öst och ryssförrädaren Olof Palme? I högerextrema kretsar i Stockholm stod det helt klart att det fanns en grupp som var beredd att ingripa!

Vid en genomgång ser vi att en kärna i denna Försvarsskytteförening är minst sagt intressant i utredningen av Palmemordet. Vad kan det då finnas för kopplingar? Jo, se här:

• Carl-Gustav Östling, vid mordet tjänstgörande vid Norrmalmspolisens beryktade A-tur. Blindtarmsopererad en vecka före mordet, avviker morddagen mot läkares order. Saknar alibi mordkvällen. Minst sagt het sommaren 1988 i Palmeutredningen efter en husrannsakan där det påträffats mängder av vapen och ammunition, bla kulor av samma kaliber som det påstås att Palme mördades med.

Tips från taxichaufför den 21/7 1988 att denne plockat upp Östling och en annan man i 30-årsåldern 4-5 minuter efter mordet, bara cirka 500 meter från mordplatsen. Samma dag tips från kollega vid Norrmalmspolisen att Östling vet vem Palmes mördare är – båda tipsen sopade under mattan av den dåvarande Palmeutredningen! Inga förhör!

• Anti Avsan, även han vid Norrmalms- polisens A-tur. Utpekad som Dekorimamannen, den man som står och väntar på paret Palme vid korsningen Sveavägen/Tunnelgatan med en walkie-talkie i ena handen och en revolver i den andra. Och då mycket troligt den man som svarar på tillropet från Östling (?) i walkie-talkien och svarar:

– Jag är igenkänd, vad skall jag göra?
– Skit i det, gör vad du skall göra, får han till svar.
Och Dekorimamannen gör vad han ska – Olof Palme är mördad.
Alla tips/ förhör med Avsan är fortfarande hemligstämplade!

• Claes Djurfeldt befinner sig ensam uppe på Brunkebergsåsen, utsläppt från piketbuss 3230, som avvaktande dragit sig undan i en portgång. Det sägs att Djurfeldt skall flytta sin felparkerade bil, just ovanför Tunnelgatans trappor strax ovanför mordplatsen – och just när Olof Pale mördas. Utsläppt för att skydda mördarens flyktväg?

• Ulf Helin skulle varit med i piketbuss 3230 – men som av en tillfällighet(!) har han sökt sig till inre tjänst på Larmcentralen. Det är Helin som bevisligen fördröjer och senfärdigt larmar om mordet på Olof Palme.

• Ingvar Grundborg driver vapenfirman Strateg Protector tillsammans med C-G Östling. Han är militär och lärde känna Östling innan denne avbröt sin militära bana för att bli polis.  Grundborg är telefonavlyssningsexpert med en säkerhetsanställning hos Televerket. Östling/Grundborg hyrde en lägenhet oktober 1985 – mars 1986 (uppsagd strax efter mordet) längst ner vid David Bagares Gata, precis där ett vittne såg den sista skymten av den flyende mördaren.

Försvann denne upp i Strateg Protectors lokaler?

• Per Arvidsson är den siste (?) som besöker Östling i dennes bostad vid 20.00-tiden mordkvällen. Arvidsson är anställd vid Försvarets Materielverk och delar Östlings intresse för vapen. Som FMV:s vapenhandlare har Arvidsson gett Östlings firma Strateg Protector stora order efter mordet. Är det de sista detaljerna för kvällen aktiviteter som gås igenom?

Inkallades även av Stockholmspolisen för att på söndagen efter mordet identifiera mordkulorna!

Sonny Björk är den kriminalpolis som av Holmér kontrakteras som vapenexpert i Palmeutredningen. Det är han som skall granska mordkulorna. Mordkulor som den rutinerade brottsplatsundersökaren Moberg inom Stockholmspolisens mordkommission inte fann trots att han ”dammsög” rubbet inom den alltför begränsade mordplatsen.

Men en kula hittades dagen efter av en privatperson, just där Moberg gjort sin ”dammsugning” för att hamna i händerna på Björk. Var det dags för manipulering?

Här har vi sex medlemmar i Stockholms Försvarsskytteförening som på ett eller annat sätt har en roll i anslutning till mordet på Olof Palme. Tillfälligheter – döm själva!

Den förre moderatledaren Ulf Adelsohn skriver i sin memoarbok att han blir uppringd av Palmes efterträdare, Ingvar Carlsson och att denne säger till honom:

– När nu detta har hänt hade det varit bättre om det varit en enstaka vettvilling. Men det verkar vara mycket väl planerat lång tid i förväg. Det är ett tecken på att det finns en grupp som inte drar sig för något för att skada det svenska samhället!

Allt tyder på att den grupp som Ingvar Carlsson talar om finns inom den svenska militärens högerkretsar, inom Säpo – och inom högerextrema element inom Stockholmspolisen. Och hittar vi de som skall genomföra det smutsiga hantverket och mörda landets statsminister, själva hit-gruppen, inom Stockholms Försvarsskytteförening?

Förhören med Anti Avsan är hemligstämplade. Tips/förhör med Östling, där denne knyts till en plats i närheten av mord- platsen strax efter dådet – och där Östling sägs veta vem mördaren är och där det även sägs att han har goda kontakter med polisledningen – dessa sopas under mattan av den förra Palmeutredningen sommaren 1988.

Inga förhör hålls med Östling när han är som hetast i mordutredningen. Han stoppas undan och i stället skakas esset ur rockärmen fram – ensam-galning-mördaren Christer Pettersson!

Vi skall ha klart för oss att det handlar om en skicklig skytt som ändade Olof Palmes liv. Eller som rättsläkaren, Kari Ormstad, sa i anslutning till obduktionen:

– Det var ett välplacerat skott. Skytten prickade alla strukturer som borde utsläckas för att omedelbart försätta Palme i ett medvetslöst, orörligt och ej reparerbart skick!

Kulan gick alltså igenom mittsömmen på Olof Palmes rock, in genom kotpelaren i femte bröstkotan, penetrerade matstrupen, luftstrupen, stora kroppspulsådern och bröstbenet på sin väg genom kroppen. Olof Palme var död innan han slog i marken.

Christer Pettersson? Eller skall vi rikta blickarna mot Stockholms Försvarsskytteförening?

Olle Minell
Proletären nr 39, 2010