Hoppa till huvudinnehåll
Av

Kommunisterna i Varberg lämnar in skuggmotion om sex timmars arbetsdag

Kommunistiska Partiet i Varberg har lämnat in en skuggmotion om sex timmars arbetsdag med bibehållen lön till kommunstyrelsen.


Tisdag 5 juli lämnade Kommunisterna i Varberg in skuggmotionen om sex timmars arbetsdag med bibehållen lön.

Detta är en oerhört viktigt arbetarfråga som främst gäller arbetarkvinnornas rätt till dräglig lön och rätt till sänkt arbetstid. Rätten att slippa stressa ihjäl sig och inte ens få ett tack för det.

– Vi vill visa hur vi kan knyta ihop det vardagliga arbetet med att organisera arbetarklassen till kamp för sina villkor, och hur vi tänker agera i de parlamentariska församlingarna. Att ta med frågorna in i "finrummen", säger Hilda Alvarado, omsorgsanställd och medlem i Kommunistiska Partiet.

I höst går kampanjen vidare.

– Vi har tagit fram ett flygblad som beskriver situationen för vård- och omsorgsanställda och kopplat deras situation till våra krav om sänkt arbetstid, trygga anställningar och drägliga arbetsplatser, fortsätter Hilda Alvarado.

– Det kommer vi att börja arbeta med i höst då vi sparkar igång kampanjen ordentligt. Vi kommer att kontakta personalen på varenda sjukvårds- och omsorgsenhet i Varberg.

– Vi måste bli många många fler som hjälper varandra att sätta rättvisefrågorna på dagordningen igen, säger Ingemar Ericsson, omsorgsanställd och ansvarig för fackliga frågor hos Kommunisterna i Varberg.
Bengt Johansson
Fakta

Kommunisterna i Varberg lämnar in skuggmotion om sex timmars arbetsdag

Läs mer!
  • Mejla varberg@kommunisterna.org för en gratis prenumeration på Kommunistiska Partiets lokala nyhetsbrev eller om du vill hjälpa till i kampanjen för sex timmars arbetsdag.