Hoppa till huvudinnehåll
Av

En landsförrädare som ÖB


Sverige har begåvats med en ny överbefälhavare. Hans namn är Micael Bydén och hans CV säger allt om vems ärenden han springer. Bydén var tidigare stabschef för de svenska ockupationstrupperna i Afghanistan och har även arbetat som attaché vid den svenska ambassaden i Washington.

Att Bydén är Vita Husets pojke är solklart, trots att han efter utnämningen klädsamt avstod från att ta ställning till svenskt medlemskap i Nato.

Dagen efter utnämningen av Micael Bydén meddelade försvarsminister Peter Hultqvist att Sverige ska bygga ett närmare militärt samarbete med Natolandet Polen. I media framställs det som något som har tänkts ut i Stockholm eller Warszawa som en ren säkerhetspolitisk åtgärd. Så är det inte.

Utnämningen av ockupationskrigaren Bydén och det polska närmandet är bara ytterligare två bevis på hur omfattande det svenska kryperiet för USA är.

Washingtons mål är att bygga en stridslinje från Östersjön ner till Svarta havet. Från de baltiska staterna över Polen, Ukraina och ner genom östra Europa till Natolandet Turkiet och ända bort till Georgien ska stridslinjen sträcka sig. Syftet från USA:s sida är att få de europeiska Natoländerna att bära en större del av kostnaderna för den militära rustningen, så att USA kan genomföra sin strategiska omläggning med udden riktad mot Kina.

Sverige spelar en aktiv roll i detta och agerar på direkt order från Washington.

Redan i våras figurerade Micael Bydén i media då han försvarade att svensk mark uppläts som uppmarschområde åt Natos krigsallians. ”Det kanske är osvenskt men för mig är det inte kontroversiellt, vare sig övningen i sig, att det är med det amerikanska flygvapnet eller att det är just nu”, sa Bydén till Svenska Dagbladet.

Visst är det osvenskt. Det är att springa utländska makters ärende och att offra Sveriges säkerhet för att vara en utländsk stormakt till lags. Micael Bydén är fel man på fel plats och en sådan överbefälhavare är ett hot mot rikets säkerhet.