Hoppa till huvudinnehåll

”Folk blir glada att någon tar ett initiativ”

Fastighetsklubben på Karlstads Bostads AB och Fastighets Karlstad har antagit två uttalanden som försvarar strejkrätten och pensionsåldern.

Fastighetsklubben på Anders Wiklunds arbetsplats, Karlstads Bostads AB, antog uttalanden mot inskröänkningar av strejkrätten och en höjning av pensionsålder. Sedan gjorde även Fastighets Karlstad detsamma.
Montage av Proletären

Anders Wiklund arbetar som fastighetsskötare. Han är ordförande i fackklubben på allmännyttiga Karlstads Bostads AB, och sitter även i avdelningsstyrelsen i Fastighetsanställdas förbund i Karlstad. 

På klubbens årsmöte antogs enhälligt två uttalanden – ett mot regeringens utredning av strejkrätten och ett mot höjningen av pensionsåldern som riksdagens pensionsgrupp kommit överens om. 

– Det är ju självklara saker egentligen. Att vi inte ska tvingas jobba längre och att förbunden ska kämpa för sina medlemmar, säger Anders Wiklund som tog upp uttalandena som en övrig fråga på årsmötet, efter att de diskuterats på klubbmötet en vecka tidigare. 

Det är ju självklara saker egentligen. Att vi inte ska tvingas jobba längre och att förbunden ska kämpa för sina medlemmar,

När de hade antagits av klubben tog han sedan med sig uttalandena till avdelningens årsmöte där de också antogs. 

Anders Wiklund vill uppmana andra arbetare att ta upp frågorna på sina arbetsplatser och fackmöten. 

– Det värsta som kan hända är att man blir nedröstad. Men folk blir glada att någon tar ett initiativ.