Hoppa till huvudinnehåll

Inget skydsstopp på Göteborgs spårvägar – men räcker åtgärderna?

Efter att skyddsombud på Göteborgs Spårvägar lade fram ett skyddsstopp hade arbetsgivaren 24 timmar på sig att åtgärda problemen. Spårvagnsföraren Tito Rojas menar att det fortfarande behövs åtgärder för arbetsmiljön.

Det blev inget skyddsstopp på Göteborgs spårvägar. Nu är framdörrarna stängda men mer går att åtgärda menar Tito Rojas, spårvagnsförare.
Bahnfrend

Under tisdagen förra veckan meddelade fackförbundet Kommunal att de planerade ett skyddsstopp för all spårvagnstrafik i Göteborgsområdet kl 15.00 samma dag. Skyddsombuden krävde att arbetsgivaren stängde främre delen av vagnen för att minska smittorisken.

Efter förhandlingar var bägge sidor överens om att arbetsgivaren hade 24 timmar på sig att åtgärda felen. Något de också gjorde. I dagsläget är skyddsstoppet hävt och främre delen av spårvagnarna är stängda för trafikanter.

– Skyddsstoppet borde ha kommit för länge sen, säger Tito Rojas, spårvagnsförare. Denna gång blev det fokus på framdörren. Vilket var välkommet. Men jag ser inte detta som största risken för smitta.

Han menar istället att grundliga saneringar av alla vagnar borde vara en prioritet. Och att det ska göras mer ofta.

– Städarna ges inte förutsättningar till att göra ett bra jobb på vagnarna. Det är dåligt med både tid och folk samtidigt som de behövs mer än någonsin. Göteborgs Spårvägar borde ta det här på allvar. De borde anställa fler som sanerar vagnarna.

Proletären / Tito Rojas

Under måndagen stannade Tito Rojas i Angered där en städerska steg ombord på vagnen.

– Hon städade utan att ha på sig någon skyddsutrustning. Jag frågade om hon fått någon av företaget och då svarade hon nej. Hon kunde inte heller sanera vagnen eftersom medlet hon skulle använda var slut. Det skulle inte komma nytt förrän nästa vecka. Det är oansvarigt av Göteborgs Spårvägar att varken ge städarna ordentlig utrustning, materiel och att inte anställa fler. Ska det saneras så ska det fan saneras. Annars inger det bara en falsk trygghet för alla på vagnen.

– Sen ska vi inte skylla allt på Göteborgs Spårvägar. Vi kör ibland med fullproppade vagnar fast det kommer en tom vagn direkt efter. De har åtminstone försökt att sprida ut resenärerna. Nu finns det stundtals en brist på respekt hos folk som åker.

Men det bredare ansvaret ligger på en högre nivå, menat Tito Rojas.

– Det är den ständiga jakten på vinst och pengar som är problemet. Politikerna har bara en agenda – den nyliberala politiken. Hela samhället är som en missbrukare som borde skickas på avgiftning för att avvänja sig från detta tankesätt.

– Men det går att ändra på. Ta skyddsstoppet som exempel. När vi väl satte ned foten tog det 24 timmar innan vi fick igenom kraven. Det går, bara man vill.