Hoppa till huvudinnehåll

Prishöjning för Proletärens framtid

Hotet om uteblivet mediestöd kommer inte att tysta oss. Men vi behöver ditt stöd om vi ska fortsätta att utmana etablissemanget!

Proletärens chefredaktör, August Eliasson.
Arkivbild/Proletären

Från och med den 1 mars höjer vi priset på autogiroprenumerationer och tidsbundna prenumerationer. Prishöjningen är nödvändig på grund av den nya mediestödslagen som innebär sänkt eller i värsta fall uteblivet mediestöd för Proletären.

En autogiroprenumeration papper + digital kommer nu att kosta 99 kronor i månaden. Autogiroprenumeration enbart digital kommer att kosta 79 kronor i månaden.

Priserna för tidsbundna prenumerationer höjs på motsvarande sätt, medan lösnummerpriset kommer att vara detsamma som tidigare, 30 kronor – du hittar den fullständiga prislistan längst ner i artikeln.

Prishöjningar är aldrig kul. Men för Proletären handlar det just nu om tidningens framtid. En tidning som Proletären behövs mer än någonsin – och vi är övertygade om att många av er läsare också tycker det!

I dagarna har vi skickat in årets mediestödsansökning. Först i maj vet vi om mediestödsnämnden anser att Proletären är ”av särskild vikt för mediemångfalden”, för att bara nämna ett av många godtyckliga villkor tidningen måste uppfylla för att bli berättigad stöd.

Det senaste halvåret har vi arbetat för att minska på våra utgifter och samtidigt uppmanat fler att ta stödprenumerationer. Vi har heller inte ersatt de två duktiga medarbetare som det senaste halvåret lämnat redaktionen för studier men som vi hoppas få se gästspel från framöver. Det innebär en besparing, men samtidigt också en ökad arbetsbelastning på den befintliga redaktionen.

Vi har tidigare flaggat för den prishöjning vi nu tvingas göra. Det går helt enkelt inte att komma ifrån det faktum att Proletärens prenumeranter kommer att behöva betala mer om vi ska kunna fortsätta att ha de höga ambitionerna med tidningen vi har idag.

Proletären

Till skillnad från de stora mediejättarna är Proletären ingen vinstdrivande tidning som jagar klick och reklamintäkter. Det du betalar för din prenumeration går inte till något mediebolag eller till högavlönade mediehöjdare, som hos de stora tidningarna. 

På Proletärens redaktion följer vi principen att våra anställda inte ska tjäna mer än en genomsnittlig arbetarlön. Vi har också en likalön-princip som innebär att jag som chefredaktör inte tjänar mer än en nyanställd reporter. 

För det nya höjda priset får du samma välfyllda Proletären i brevlådan eller digitalt varje vecka, precis som tidigare. Nytt är att vi nu delar på priset, med ett lägre pris för den som enbart vill prenumerera på tidningen digitalt.

För digitala prenumeranter slipper vi portokostnader, och genom ett lägre pris hoppas vi att de som har små ekonomiska marginaler kan fortsätta att prenumerera framöver.

Samtidigt kommer vi framöver också kunna erbjuda prenumeranter rabatt i Proletärkulturs webbutik – och vi kommer också snart att utöka det digitala Proletären-arkiv som alla prenumeranter har tillgång till.

Dessutom är vi extra glada över det specialnummer om Palestina vi nyligen tryckte – en gratistidning som vi kommer att sprida brett under våren. En satsning vi kunnat genomföra tack vare enskilda prenumeranters stöd.

Vi har alltså inga planer på att sänka ambitionerna. Hotet om uteblivet mediestöd kommer inte att tysta oss.

Vi hoppas nu att du som prenumerant och läsare vill fortsätta att stödja tidningen – fortsätt att prenumerera och stödja oss på andra sätt! Tillsammans fortsätter vi att utmana makten!

NYA PRISER

AUTOGIRO:

Papper + digital 99 kr/mån

Enbart digital 79 kr/mån

Stöd 150 kr/mån

Kamp 200 kr/mån

Revolution 250 kr/mån (eller valfritt belopp över)

TIDSBUNDEN (PAPPER+DIGITAL):

Kvartal 440kr

Halvår 700 kr

Helår 1200 kr

Helår stöd 2000 kr

Helår kamp 2500 kr

Teckna en prenumeration du också! Läs mer här! För mer information ring eller mejla prenumerationsavdelningen: 031-142634 / pren@proletaren.se