Hoppa till huvudinnehåll

Strejk i Svenska kyrkan

Arbetsgivaren vill försämra villkoren för de anställda inom svenska kyrkan. Kommunal har tagit ut 500 kyrkoarbetare i strejk efter att man inte kommit överens.

Elvira Lindberg Spiik arbetar i Robertsfors kyrka i Bygdeå församling.
Marcus Gustafsson/Privat Montage: Proletären

Strejkvarslet gäller 500 medlemmar i Kommunal, anställda inom svenska kyrkan. Bland dem vaktmästare, krematoriearbetare samt park- och fastighetsskötare.

Efter att facket och arbetsgivaren inte nått någon lösning, så löstes strejkvarslet ut klockan nio idag fredag den 29 april. Bland annat i Bygdeå församling i Västerbotten, med personal i Robertsfors, Överklinten och Ånäset.

Elvira Lindberg Spiik arbetar inom den kyrkliga förvaltningen i Robertsfors. Just nu med kyrkans barngrupper men från början av maj, då utesäsongen börjar, som vaktmästare inom församlingen med ansvar för grönområden, gravskötsel med mera.

– Lönen är ju redan från början verkligen inget vidare... men det är den ju inte för någon inom den kommunala verksamheten, konstaterar Elvira Lindberg Spiik. 

Konflikten handlar i grunden om det omställningsavtal som har förhandlats fram på svensk arbetsmarknad i skuggan av nedmonteringen av las, lagen om anställningsskydd.

Det var strax före jul förra året som Kommunal, ett av de fackförbund som tillsammans med Metall först gick med på att inleda skrotningen av Las, och arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och regioner (SKR) skrev på ett avtal som ska ge arbetare som sägs upp när Las skrotats, möjligheter till yrkesutveckling för att kunna gå vidare.

– Arbetsgivaren menar att vi som jobbar inom kyrkan ska betala det här med sämre villkor i kollektivavtalet, säger Elvira Lindberg Spiik.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation menar att om arbetarna inom den kyrkliga verksamheten ska omfattas av det så kallade trygghets- och omställningspaketet, så ska kyrkans kostnader för det tas ut i försämrade villkor för arbetarna. Kyrkan vill bland annat förändra uppsägningstiderna eftersom det gamla avtalet, enligt förhandlingschefen Cecilia Herm, ”skapar inlåsningseffekter och orimliga kostnader när Svenska kyrkan behöver omorganiseras". 

Samtal mellan Kommunal och svenska kyrkans representanter har pågått länge. Utan resultat:

– Jag kan bara beklaga att arbetsgivarna som representerar Svenska kyrkan uppenbarligen anser att just deras verksamhet ska ha en särställning på svensk arbetsmarknad. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation borde förstå att det ligger i deras eget intresse att förbättra möjligheterna för de anställda att få yrkesutveckling och omställningsmöjligheter utan kraftiga försämringar i deras kollektivavtal, säger Johan Ingelskog, avtalssekreterare i Kommunal i ett pressmeddelande.