Hoppa till huvudinnehåll
Av
robert.mathiasson@kommunisterna.org

Kriget mot islam

I det terrormanifest som Anders Behring Breivik publicerade när han genomförde sitt blodiga dåd i Norge 2011 beskriver han sitt mål som ett monokulturellt kristet Europa utan muslimer och kulturmarxistiska förrädare.


Breivik föreställer sig att målet ska vara uppnått år 2083, vilket även är namnet på terrormanifestet.

Massmordet på Utøya och bomben i Oslo var början på detta korståg. På väg mot målet ställer Breivik två ultimatum:

1. Innan 2020 måste Europas muslimer konvertera till kristendomen, döpa sig till kristna namn, överge sina utomeuropeiska språk och främmande seder – annars måste de förbereda sig på fördrivning och död.

2. Om inte militären i Europas länder tar sitt ansvar och genom statskupper inför undantagslagar, avrättar förrädarna, förbjuder islam och fördriver muslimerna, så måste Tempelriddarna, som Breivik företräder, ta saken i egna händer och utlösa inbördeskrig mot muslimer och förrädare, ”Tusentals oskyldiga kommer att dö”, skriver Breivik.

Breivik är inte ensam om sin syn på världen. Uppfattningen att det pågår ett krig mellan det kristna Europa och den muslimska världen sitter på 20 mandat i den svenska riksdagen. En av de värsta islamofoberna är Kent Ekeroth. Efter järnrörsskandalen har han tvingats kliva ur rampljuset, men sitter kvar i riksdagen och tillhör SD:s innersta kärna.

Knappt ett år innan massakern på Utøya skrev Kent Ekeroth i Aftonbladet (12 september 2010) om hotet från islam:

”I dag står vi i Europa inte mot ett militärt hot. Vi är inne i en ny fas av ett regelrätt krig som vi inte har inlett. Det är 1400 år gammalt och det har inte förändrats nämnvärt.”

Kriget mot islam som en fortsättning på korstågen är också temat i Kent Ekeroths artikel ”Islam vs kristendom” som han publicerade på sin blogg den 22 juli 2010.

Här skriver Ekeroth att korstågen var en ”defensiv aktion mot muslimsk expansion”. Han menar att ”Västvärlden måste sluta att förbanna sin egen historia” för ”annars blir det omöjligt att försvara sig”.

Avslutningsvis attackerar han ”det mångkulturella och relativistiska tankesättet” som banar väg för islamiseringen och som har ”medfört att vi fått ledare som visar öppet förakt för vår kultur och historia”.

Kent Ekeroth riktar framför allt in sig på socialdemokraternas dåvarande ordförande Mona Sahlin.

En svensk riksdagsman uttrycker samma världsbild som det tog Anders Behring Breivik 1500 sidor att formulera. Det pågår ett krig mellan den kristna västvärlden och islam. Fienden utgörs inte bara av muslimer utan i ett första steg av de politiska krafter från socialdemokraterna och vänsterut som i Breiviks manifest kallas ”kulturmarxister”. Dessa ”kulturmarxister” är en femte kolonn, de är landsförrädare som samarbetar med fienden.