Hoppa till huvudinnehåll

Folklig gaddning

Pontus Johansson från Luleå tatuerade resultatet från folkomröstningen, som slutade med en överväldigande seger för avvecklingsmotståndarna.

Pontus Johanssons nygaddade arm.
Privat

Pontus Johansson från Råneå var en av de mest aktiva i den framgångsrika folkkampanjen för skolorna i Luleå. En utvecklingskampanj som med runt 91 procent av rösterna i folkomröstningen fullständigt krossade det alternativ till avvecklingsplan för skolan som lagts fram av socialdemokrater och moderater i skön förening.

För sin kamp för skolor och förskolor i Luleå utsågs Ponus Johansson till Årets Luleåbo. En utmärkelse han tatuerade in på armen.

– Det var verkligen jättekul att bli utsedd till Årets Lulebo, sade Pontus Johansson till Proletären och lovade också att föreviga en eventuell seger i folkomröstningen.

Sagt och gjort: Pontus Johansson gjorde allvar av sitt löfte, och utvecklade det dessutom. Nu pryds hans arm av siffran 21.908. En hyllning till de 21.907 luleåbor som röstade för att behålla och utveckla skolorna. Plus en hyllning till aktivisten Jon Hallström som avled hastigt under sommaren 2019. 

– Han var drivande i i uppstarten av folkinitiativet och utan honom hade vi inte haft någon folkomröstning. Nu vill jag hedra Jon för hans fantastiska arbete, säger Pontus Johansson.