Hoppa till huvudinnehåll

Kommunistiska Partiet: Allt stöd till de strejkande lokförarna!

När varken arbetsköpare, politiker eller fackpampar bryr sig om säkerheten och tryggheten måste arbetare själva ta ansvaret, skriver Kommunistiska Partiet i ett uttalande till de strejkande lokförarna på pendeln i Stockholm.

Ellinor Hall/CC/Montage

Kommunistiska Partiet vill skicka de starkaste stödhälsningar till de lokförare som nu strejkar på pendeltågen i Stockholm.

Lokförarnas krav är enkla: Återinför tågvärdarna! Ett självklart krav för att garantera säkerheten för resenärerna på pendeltågen. Ett krav som den politiska majoriteten i Region Stockholm och företaget MTR vägrar ta på allvar.

Att stå upp för resenärernas säkerhet genom en vild strejk är föredömligt. När varken arbetsköpare, politiker eller fackpampar bryr sig om säkerheten och tryggheten måste arbetare själva ta ansvaret.

Kommunistiska Partiet kommer att göra vad vi kan för att stödja er kamp, bland annat genom att sätta över 10 000 kronor till strejkfonden.

Allt stöd till de strejkande!

Kommunistiska Partiets partistyrelse
17 april 2023

De strejkande tågförarna uppmanar till att stödja Förbundet Arbetarsolidaritets insamling till strejkkassan genom att swisha till 123 699 29 52 eller betala till Bankgiro 418-6482. Märk betalningen med ”tågvärd”. Läs mer här.