Hoppa till huvudinnehåll
Av

Kommunisterna kandiderar i Ludvika kommunval

I arbetarstaden Ludvika är ABB den dominerande industrin. Här går Kommunisternas till val på en frisk arbetarpolitik där klassfrågor som arbetsrätten och fasta anställningar står i förgrunden tillsammans med kamp mot bostadssegregering och nedskärningar i vården.


– Vi måste återbygga klasskänslan för att kunna påverka vår egen tillvaro säger Jorge Nuñez, sedan många år metallarbetare på ABB och Kommunisterna första namn i kommunvalet.

– Vi är en vänsterröst som står för medmänsklighet och solidaritet. Det är så kommunens pengar ska fördelas, säger Karoline Höglund, kulturarbetare och Kommunisternas andra namn.

– Det finns ju inget reellt vänsteralternativ, varken i Sverige eller Ludvika, förutom Kommunistiska Partiet, säger Karl-Gustav Nilsson, slaktare och yngst på valsedeln.

– Socialdemokraterna flyttar sig högerut mot alliansen och Vänsterpartiet ser vi inte alls i kommunen. Vi Kommunister är genuina arbetare, ideologiskt skolade och vi vill bli den kraft som från ett klassperspektiv lägger sig i samhällsfrågor.

• Vilka konkreta frågor driver ni i Ludvika?
– Jag kommer från Fredriksberg, en liten ort sex mil från Ludvika, säger K-G Nilsson. Brandmännen har sagt upp sig, det är tre mil till närmaste vårdcentral, och kommunen släcker vartannat gatljus för att spara pengar. Samtidigt så satsar kommunpamparna på rondellkonst i Ludvika som får allt medan vi som bor i ytterområden helst ska flytta. Vi Kommunister vill att hela kommunen ska leva.

– Här är ungdomsarbetslösheten hög, samtidigt som det införs vikariestopp i förskola och äldreomsorg, berättar Karoline Höglund. Ludvika kommun ska givetvis anställa unga arbetslösa.

– I Ludvika har vi stora problem med rasistiska nazistgrupper. Rasismen är betydligt mer än en attitydfråga. Det är en fråga som vi kommunister lyfter fram i valet och som ABB:are anser jag att det är speciellt viktigt arbetare tänker och agerar klassmässigt mot rasismen, säger Jorge Nuñez.

– Människors behov av skydd ska styra vilka som får komma hit, inte företagens behov av billig arbetskraft.
Fakta

Kommunisterna kandiderar i Ludvika kommunval

Så röstar du på Kommunistiska Partiet
  • Kommunistiska Partiet ställer upp i 25 kommunval och 2 landstingsval runt om i Sverige, däribland i Ludvika kommun.
  • Rösta på kommunisterna genom att ta en förtryckt valsedel där det står "Kommunistiska Partiet" på.
  • Finns inga förtryckta valsedlar för kommunisterna i din vallkokal går det bra att skriva "Kommunistiska Partiet" på en blank valsedel. OBS! Var noga med stavning.
  • Kontakta Kommunistiska Partiet om du vill hjälpa till med valarbete!