Hoppa till huvudinnehåll
Av
Chefredaktör

Chefredaktören har ordet: Fler prenumeranter öppnar för nya satsningar

Med många nya prenumeranter kan vi fortsätta att göra Proletären bättre. I det arbetet behöver vi er.


Proletären växer! Det kan vi med stolthet konstatera efter maj månads prenumerationskampanj.

Drygt 200 nya prenumeranter innebär att tidningen nu har över 3000 totalt. Alldeles för lite för en arbetartidning med stora ambitioner givetvis, men i en tid som genomsyras av högerns och etablissemangets problemformuleringar är det ett inte helt litet steg på vägen. Sakta men säkert bygger vi Proletären som en radikal arbetarröst för socialism och rättvisa och ett verktyg för förändring.

Proletären växer inte bara i antal prenumeranter, utan även i läsare på webben. I maj hade webbsidan 70.000 besökare, vilket är den högsta siffran för en enskild månad i hela tidningens historia på nätet. April månad ligger förövrigt inte långt efter. Det betyder också att antalet läsare varje månad nästan fördubblats de senaste tre åren.

Det är något vi är stolta över, men absolut inte nöjda med. Vi siktar ännu högre.

Till dig som är ny läsare: Välkommen!

Jag hoppas du kommer att uppskatta tidningen. Som prenumerant får du inte bara alla Proletärens artiklar samlade varje vecka i en tidning – med många fler artiklar än det som läggs ut på webben. Du bidrar också till att vi överhuvudtaget kan fortsätta att ge ut en tidning.

I gengäld lovar vi att fortsätta avslöja makten och ge en röst åt kämpande arbetare. Vi kommer alltid att stå upp mot orättvisor och förtryck.

Men förvänta dig inte att du ska hålla med om allt. Tvärtom vill vi göra en tidning som också vågar provocera och utmana. Idéer utvecklas i diskussion och debatt. Du får gärna vara en del av den!

Kanske har du något du själv vill skriva om? Eller så har något hänt på din arbetsplats du tycker vi borde uppmärksamma? Tveka inte att höra av dig till oss.

Till dig som prenumererat på tidningen länge: Ett stort tack! Det är ni trogna prenumeranter och läsare som utgör tidningens ryggrad. Många av er bidrar själva med tips, idéer, krönikor och artiklar. Det hoppas jag ni kommer att fortsätta med. Ni är våra ögon och öron runt om i hela Sverige.

Ni är också våra fötter och händer. En del av er säljer tidningen på stan, andra kanske ger tidningen till jobbarkompisen på lunchrasten eller tipsar vänner om bra artiklar på webbsidan. Oavsett vilket behöver tidningen spridas till fler om vi tillsammans ska kunna påverka samhällsdebatten och bli det verktyg för förändring vi så gärna vill vara.

Fler prenumeranter och bättre ekonomi ger oss möjligheter. Under det kommande halvåret kommer vi förhoppningsvis att kunna presentera nya satsningar, nya skribenter och helt enkelt ett vassare innehåll.

Tillsammans med er, nya och gamla läsare, vill vi på redaktionen göra en tidning som inte bara berör och påverkar – utan som en dag kanske kan bli ett verktyg för att förändra hela samhället i grunden.