Hoppa till huvudinnehåll
Av

Höj rösten 2019: Förra årets succé är tillbaka

Proletären arrangerar gratiskonserter för deltagardemokrati och jävlaranamma.


För andra året i rad arrangerar Proletären en Höj rösten-turné tillsammans med bandet Nynningen, skådespelaren Sven Wollter och visartisten Matilda Magnusson. I juli och augusti besöker vi elva orter där vi bjuder in till gratiskonsert på torg och i parker.

Idén med Höj rösten-turnén är just att uppmuntra folk att höja sina röster i vardagen. På jobbet, i föreningslivet och i politiken. Vi vill utmana den åskådardemokrati som så länge förlamat Sverige och lett till mygel och maktfullkomlighet i toppen.

Vi tror på deltagardemokrati. Att vanliga människor gör sina röster hörda varje dag, året runt. Inte bara när det är dags att gå till valurnorna för att rösta på det minst dåliga alternativet.

Sedan vi var ute på vägarna sist har det mullrat rejält bland både landsbygdsfolk och välfärdsarbetare. Vi har fått bensinuppror, kommunuppror, undersköterskeuppror och lärare som demonstrerar för en rimlig arbetsmiljö i skolan.

Proletären vill vara en samlingsplats för detta muller. Vi vill knyta samman och visa att det som behövs för att få Sverige på rätt köl är att vi som skapar samhällets värden tar makten från dem som kapar samhällets värden. Högre tempo i arbetslivet, utförsäljning av gemensamma tillgångar, pensionspengar som spelas bort på börsen. Allt detta är stöld från oss som bygger landet.

Så jag hoppas att vi ses på Höj rösten-turnén i sommar! Ta med dig din familj, dina vänner och arbetskamrater. Jag lovar att du lämnar konserten med en massa jävlaranamma.

Sätt också gärna in en slant till Proletärens Höj rösten-insamling. Det är tack vare läsarnas bidrag som turnén kan bli verklighet.

Plusgiro 723750-6
Swish 1234650446