Hoppa till huvudinnehåll

Internationell solidaritet: Här sjunger de brittiska brandmännen Bella Ciao

I en solidaritetshälsning till arbetare i Italien och resten av världen, har de brittiska brandmännen i fackförbundet FBU spelat in när de sjunger den italienska kampsången Bella Ciao.

Brandmän och annan personal inom räddningstjänsten runt om i hela Storbritannien deltar i solidaritetshälsningen.
Skärmdump/Youtube

Personal inom den brittiska räddningstjänsten anslutna till fackförbundet FBU, Fire Brigades Union, har spelat in en video med en hälsning till alla anställda i räddningstjänsten i Italien, men också till alla andra arbetare i världen som kämpar i krisen.

 ”När en kris slår till, är det arbetarna som som får rycka ut. Genom texten i Bella Ciao sänder vi ut en varm solidaritetshälsning till brandmän och arbetare i Italien – och runt om i världen. Vi står enade över gränserna”, skriver FBU på sin Facebooksida.

I videon sjunger brandmän och SOS-operatörer tillsammans, men i separata klipp, den italienska kampsången Bella Ciao. Låten sjöngs ursprungligen som en protestsång av kvinnliga risarbetare i Podalen och blev senare under den kommunistiska partisankampen mot fascismen en folksång i hela Italien.

Klippet har fått stor spridning i sociala medier, med över 120.000 visningar på Facebook och 26.000 visningar på Youtube.

Se det vackra exemplet på internationell solidaritet här:

 
...och på FBU:s youtubesida: