Hoppa till huvudinnehåll

Eniga mot Las-uppgörelsen

– Avtalet innebär inga förbättringar för oss, säger Dennis Källerfors, klubbordförande. Hans IF Metallklubben ställer sig bakom budkavlen.

Många arbetare ställer sig bakom budkavlen. På System 3R ställde sig en enig klubbstyrelse bakom den.

På System 3R i Stockholm behövdes inga namnlistor. En enig klubbstyrelse ställde sig bakom budkaveln.

– Vi skrev ut uttalandet och intervjuerna med metallarna i Ludvika och diskuterade dem och kom fram till att det finns många sätt att förbättra Las på, men detta avtalet innebär inga förbättringar för oss, säger Dennis Källerfors, klubbordförande på System 3R:s IF Metallklubb.

Han berättar att det varit en del snack bland jobbarkompisarna om Lasavtalet som IF Metall hakat på. Men att det stora frågan egentligen har varit vad klubben egentligen får ut av att vara med i IF Metall. 

– Vilka försöker de representera? För de för ju inte vår politik.

Proletären
Dennis Källerfors

Folk har pratat om att lämna facket. Men på senare tid har styrelsen börjat arbeta mer aktivt med att engagera medlemmarna. Det har lett till fler medlemmar och ett ökat fackligt intresse. Inget ökat intresse för IF Metall som organisation men för lokala fackliga frågor.

– Vi vill att IF Metall ska driva de frågor som vi vill driva. Medlemmarna ska känna sig representerade inte bara lokalt och regionalt utan även i toppen, säger Dennis Källerfors. 

Klubben hoppas fler klubbar ute i landet ställer sig bakom budkavlen. Nästa steg för dem är att försöka få IF Metall Stockholm att sluta upp.