Hoppa till huvudinnehåll

Uttalande: Kommunistiska Partiet skänker 10.000 kronor till de strejkande i Frankrike

Kommunistiska Partiets arbetsutskott har beslutat att stödja Proletärens insamling till de franska arbetarna i CGT:s järnvägsklubb i Trappes, en av de stridbara fackklubbar som strejkar mot regeringens attacker på pensionssystemet.

Medlemmar i CGT:s järnvägsklubb i Trappes, när Proletären träffar dem på en strejkdemonstration i Paris.
Proletären/Kommunistiska Partiet

Uttalande:

Kommunistiska Partiet deltar med glädje och sympati i insamlingen som Proletären driver till de strejkande franska arbetarna och CGT:s järnvägsklubb i Trappes. Det är inspirerande att se att så många deltar i strejken och i manifestationerna och, trots stora personliga uppoffringar, gör vad som behövs för att tillsammans och kraftfullt tillbakavisa regeringens attacker på arbetares och vanligt folks pensioner.

Kommunistiska Partiet bidrar med 10.000 kronor och med en uppmaning till medlemmar och sympatisörer att prata om den viktiga strejken med arbetskamrater och vänner och sprida att det nu finns möjlighet att bidra med pengar som en konkret solidaritetshandling.

Arbetsutskottet, Kommunistiska Partiet


Stöd Proletärens insamling! Sätt in ditt bidrag på Proletärens plusgiro 723750-6 eller swish 123 465 0446. Märk betalningen ”Arbetarsolidaritet”. Pengarna går oavkortat till strejkkassan för järnvägsarbetarna i Trappes.

Ännu bättre är om du engagerar dina arbetskamrater också och ni ger ett gemensamt bidrag till insamlingen. Skicka gärna in bilder och hälsningar till red[a]proletaren.se.

Läs mer om insamlingen här.

Läs mer om strejken här.