Hoppa till huvudinnehåll
Av

Krönika: Vad fan får jag för pengarna?

Skattemedel plockas ut av välfärdskapitalister som vinst och utdelning samtidigt som all offentlig verksamhet urholkas. Ingen säger det högt, men alla vet att det är på det här sättet.


Har ni också undrat vad som hänt med vårt samhälle? Har ni märkt att inget längre verkar fungera?

Vi har ju redan konstaterat att förskolan inte fungerar, så som den en gång gjorde. Den tillgodoser inte längre barn den utbildning samt omsorg de har rätt till enligt skollagen, barnkonventionen och andra lagstadgade dokument.

Barngrupperna är för stora helt enkelt. Detta är något politiker på samtliga nivåer är fullt medvetna om. Men de skiter i det.

De spelar korkade och ovetandes medan de gör karriär, sedan lämnar de över stafettpinnen till nästa karriärist. De får ett smaskigt arvode för att strunta i oss som arbetar i offentlig sektor.

Igår när jag skulle åka till mitt arbete och ta del av en annan samhällsnödvändig funktion, kollektivtrafiken, var min linje inställd på grund av ”personalbrist”. Jag kom för sent och visan upprepade sig när jag skulle ta mig hem. Dagen innan var linjen också inställd – då på grund av snön.

Ser ni några snöröjningsmaskiner på stan? Inte jag. Tur att jag inte har barn att behöva lämna på förskolan innan arbetet, för barnvagnar går inte att köra runt i Göteborgs kommun när det är
snö. Eller rullatorer. Knappt bilar heller, för de lyckligt lottade som fortfarande har råd med drivmedel.

Skattesystemet blöder och det märks. När all offentlig verksamhet säljs ut blir allt sämre. Våra skattemedel plockas ut av välfärdskapitalister som vinst och utdelning. 

Politikerna låtsas bry sig men när allt kommer till kritan så åker tungan ut. Alla är de näringslivets lydiga knähundar.

Samtidigt, medan våra skattepengar hamnar i kapitalisters fickor och all offentlig verksamhet blir sämre, så skenar matpriserna. Vår lön matchar ju såklart inte inflationen. Vi i den breda arbetarklassen ska veta hut tycker alla, från mjäkiga LO till Ulf Kristersson.

Ingen säger det högt, men alla vet att det är på det här sättet. Vi som arbetar får betala för inflationen med sänkta reallöner, samtidigt som företagen kan kompensera genom att fortsätta att höja sina priser.

Så vad fan får jag egentligen för pengarna? Det är så att man börjar tvivla. Varför ska jag betala skatt, om det ändå inte ger kvinnor en säker förlossningsvård, barn en trygg förskola, människor en fungerande kollektivtrafik, infrastruktur och tak över huvudet?