Hoppa till huvudinnehåll
Av
Personlig assistent och Rosengårdsbo

Krönika: Malmö säger nej till folkmord

Inför Eurovision har Malmö stad skickat ut anställda som river ner propalestinska affischer och klistermärken – allt för att inte något negativt om ”folkfesten” ska synas. Men malmöiterna låter sig inte tystas!


Eurovision-veckan är här och stämningen i Malmö är surrealistisk. Överallt ser man poliser beväpnade med automatvapen, piketbilar – och arbetare från Malmö stad som river ner propalestinska affischer och målar över propalestinsk graffiti på order av Malmös korrupta politiker.

Hyllie, där Eurovision-arenan ligger, liknar en militär belägring. Inga bussar får köra igenom området. och om man kommer för nära det avstängda området så kommer tungt beväpnade poliser och avhyser en.

Om man har på sig någonting som indikerar att man stöttar Palestina, så tvekar inte polisen att följa efter en i området. Jag som pendlar till jobbet från Hyllie tågstation har upplevt det mer än en gång när jag har på mig min kufiya.

Även Folkets park (som det så ironiskt kallas) har blivit ett Fort Knox, då det på odemokratisk väg bestämts att det skulle vara Eurovision Village. Utanför ingången till parken står tiotals vakter, ett tiotal polisbilar och tungt beväpnade poliser bredvid skylten ”tack for helping create a safe space”.

Många vittnar om att de blivit stoppade om de har haft väskor, fast de inte ens skulle gå in i parken. Barnfamiljer har blivit nekade inträde i parken om de inte häller ut drickan i deras barns nappflaskor.

Unga aktivister från RKU och andra andra vittnar om att när de gått genom Folkets park med Palestinaflaggor och kufiya så har de mötts av arga poliser med automatvapen som hängde över dem.

”De stoppade några, men inte just oss i RKU. Kanske för att vi som var från RKU inte har utomeuropeiskt ursprung. Jag förstår inte hur Malmö stad tror att detta ska få någon att känna sig trygg”, säger Hugo från RKU.

Men den odemokratiska cirkusen slutar inte där. I ett läckt mejl från Malmö stad skriver de att klotter, klistermärken, banderoller, flaggor, affischering eller annan ”skadegörelse” gällande Palestina och/eller negativt om Eurovision är prioriterat att saneras och ska polisanmälas.

Under måndagskvällen målade en saneringsfirma över propalestinsk graffiti – på den lagliga graffitiväggen i Folkets park! Dagen efter kallade Malmö stad det för ”en olycklig miss”.

Privat
Malmö har börjat pynta på ”Eurovisiongatan".

Det är en skandal! Malmö stad kör inte bara över invånarnas vilja, utan ska även tvätta bort och polisanmäla den. Men det går inte att tysta det malmöitiska motståndet. Det går inte att tvätta bort ett folkmord.

Varje helg samlas tiotusentals malmöiter för att visa sitt stöd för Palestina. Ungdomar klottrar och affischerar olika propalestinska budskap på Malmös gator. I restaurangers och egenföretagares butikers fönster så sätts det upp affischer där det står ”Genocide song contest – Malmö säger nej till folkmord – Israel ut ur Eurovision eller Eurovision ut ur Malmö!”

På Eurovision Street sätter folket upp Palestinaflaggor i sina balkonger och fönster. Moriskan, nattklubben som ligger i Folkets park (eller Eurovision Village), har till EBU:s och Malmö stads stora fasa, dragit sig ur evenemanget.

Malmö säger nej till folkmord, även om våra politiker inte lyssnar på oss.