Hoppa till huvudinnehåll
Av
Chefredaktör

Därför ska du prenumerera: En revolutionär tidning som går mot strömmen

Med tydligt klassperspektiv och utan skygglappar går vi mot strömmen. En rak och hederlig tidning för alla som höjer rösten och protesterar mot orättvisor och förtryck. Nu behöver vi ditt stöd för att göra en ännu bättre tidning.


Kan en tidning vara revolutionär? Ja, det anser i alla fall vi på Proletären. Vi vill förändra hela samhället i grunden.

Coronakrisen avslöjar den nyliberala kapitalismen. En liten rik elit har mer pengar än någonsin. Samtidigt kan flera av världens rikaste länder inte ens ge sina medborgare grundläggande vård.

Istället för att satsa på välfärd och hållbarhet lägger de styrande pengarna på skattelättnader för överklassen, krig och plundring av naturresurser. Medan vårdpersonalen på våra sjukhus går på knäna passar kapitalister på att höja priserna på skyddsutrustning och vårdmateriel.

De rika kan sätta sig i karantän i sina lyxvillor och köpa den vård de behöver. Det är inte de som står för samhällsnyttan. Som bygger, producerar och lagar. Vårdar och sköter. Som städar och ser till att människor och varor kommer dit de ska.

Ändå är det de som mest behövs i samhället som i krisen riskerar att förlora sina jobb. Det är arbetare och vanligt folk som får betala när överklassens lydiga politiker kommer att tvinga på oss en ny omgång ”besparingar”.

I Sverige gör den en gång stridbara arbetarrörelsen ingenting för att bekämpa regeringens arbetarfientliga politik och storföretagens rofferi. Socialdemokratiska fackpampar ställer sig bakom en inskränkning av strejkrätten och Hyresgästföreningens toppar sparkar ut radikala röster.

Vi på Proletären har gett oss fan på att utmana, inte bara den ekonomiska makten och alla korrupta politiker, utan också den rådande ordningen inom arbetarrörelsen och vänstern.

Nu manas det till samförstånd i coronakrisen. Men vi behöver inte samförstånd, vi behöver motstånd.

Vi hycklar inte. Vi tar tydlig ställning. Vi vill avslöja den korrupta maffia av kapitalister och politiker som styr vårt samhälle.

Med tydligt klassperspektiv och utan skygglappar går vi mot strömmen. En rak och hederlig tidning för alla som höjer rösten och protesterar mot orättvisor och förtryck. Vi vill vara ett verktyg för förändring. I det lilla såväl som i det stora. En revolutionär tidning helt enkelt.

Men det är bara tillsammans som vi är starka. Vi behöver ditt stöd för att göra en ännu bättre tidning i kampen för ett bättre, socialistiskt samhälle. Även om du kan ta del av en hel del av Proletärens innehåll på nätet ska du som sympatiserar med det du läser veta att Proletären är beroende av sina köpare och prenumeranter.

Det finns bara en tidning som varje vecka ger dig hela bilden – från nyhetsartiklar och avslöjanden, skarpa ledare och krönikor till fördjupningar och politiska analyser. Direkt ner i brevlådan eller din mejlbox.

Så passa på att ta en prenumeration på Proletären. Ett litet men viktig steg i kampen för en rättvis värld.

Just nu kostar det bara 25 kronor i månaden i ett halvår om du tecknar en autogiroprenumeration. Fyll i formuläret på prenumerationssidan så får du tidningen hem i brevlådan varje vecka!

Se också Proletärens videohälsning på Facebook: